Ο Ορέστης Τζιόβας έδωσε μία αποκαλυπτική συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν. Ο γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις οικονομικές δυσκολίες με τις οποίες έχει έρθει αντιμέτωπος στο παρελθόν αλλά και τα σχόλια που έλαβε από τον κόσμο, όταν εργάστηκε ως σερβιτόρος σε καφετέρια.

Έτυχε στη ζωή σας να βρεθείτε χρεωμένος;

Ναι αρκετές φορές, όχι όμως από σπατάλες και αλόγιστα έξοδα. Έχω βρεθεί χρεωμένος λόγω των δυσκολιών του επαγγέλματος. Γι’ αυτό και έκανα διάφορα επαγγέλματα εκτός καλλιτεχνικού χώρου και θα το ξανάκανα, αν χρειαστεί. Το θέμα της επιβίωσης είναι πάρα πολύ σημαντικό για να βάλεις μπροστά το θέμα της αξιοπρέπειας.

Εγώ δεν το είδα ποτέ αναξιοπρεπές να κάνε ένα άλλο επάγγελμα εκτός του ηθοποιού. Ήξερα από μικρός ότι λόγω της ανασφάλειας και της ανεργίας που επικρατεί στην υποκριτική, μπορεί να χρειαστεί να κάνω και κάποιο άλλο επάγγελμα, γι’ αυτό δεν το είδα ποτέ σαν κάτι κακό.

Όταν ο κόσμος σάς έβλεπε να δουλεύετε σε μία καφετέρια ως σερβιτόρος, τι σας έλεγε;

Έβλεπα στα μάτια τους ότι θεωρούσαν ότι έχω αποτύχει. Κάποιοι έλεγαν μπράβο που κάνω κάποια άλλη δουλειά, σαν να έκανα κάτι ηρωικό. Πολύ συχνά μου έλεγαν: πω πω, δουλεύεις εδώ ε; Καταλαβαίνω τι μπορεί να σκέφτονταν αλλά εγώ δεν το βίωνα σαν κάτι κακό. Νομίζω όμως ότι κανείς μας δεν θα έπρεπε να κάνει άλλη δουλειά αλλά όλοι να βιοποριζόμαστε από το επάγγελμά μας.

Έχει τύχει να σας κάνουν ανήθικες προτάσεις μέσα από τα social media;

Ναι, μου έχουν κάνει ανήθικη πρόταση. Ενδεχομένως χωρίς τα social media να μην μπορούσε κάποιος να σε πλησιάσει και να σου προτείνει κάτι τέτοιο, ενώ τώρα έχει την ευκολία να το κάνει.

govastileto.grΠηγή