Ο δρόμος για τα πανεπιστήμια άνοιξε με… ταξίδια για τους υποψηφίους των Γενικών Λυκείων που διαγωνίζονταν σήμερα στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Η Αίγυπτος από τις ταξιδιωτικές εμπειρίες του Νίκου Καζαντζάκη, το ποίημα «Το ταξίδι» του Κωστή Παλαμά και ένα σύγχρονο κείμενο της Ηλέκτρας Χατζηδημητρίου «Η αξία του ταξιδεύειν» έδωσαν τροφή για σκέψη και τα στυλό πήραν φωτιά στην τρίωρη εξέταση.

«Το θέμα δεν ήταν αναμενόμενο, όπως φαίνεται όμως εξέπληξε ευχάριστα τους περισσότερους υποψηφίους. Βγήκαν από τις αίθουσες με χαμόγελα και ανοιχτές αγκαλιές για τους γονείς και τους φίλους τους που τους περίμεναν με αγωνία», είπε ο Διευθυντής 9ου ΓΕΛ Αθηνών.

Με ένα λευκό τριαντάφυλλο περίμενε υπομονετικά ο Νίκος την υποψήφια της καρδιάς του έξω από το σχολείο.

TikTokers, συνομήλικοι των υποψηφίων, βρίσκονταν κι εκείνοι εκεί να δώσουν στο κοινό τους το σφυγμό της πρεμιέρας των Πανελλαδικών.

Με έναν πελώριο σταυρό να κρέμεται στο λαιμό του έκανε ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του υποψήφιος στη Θεσσαλονίκη.

Με πίστη στο ταξίδι της γνώσης και στην προσωπική του εξέλιξη προσήλθε στο ίδιο εξεταστικό κέντρο ο 46χρονος Κωνσταντίνος Μαρτζελής.

Εργαζόμενος σε δύο δουλειές ξεκίνησε πριν από 6 χρόνια να πηγαίνει σε νυχτερινό γυμνάσιο και σήμερα κάνει σχέδια για να φοιτήσει στη σχολή Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Στο πρώτο Λύκειο Βόλου «Το ταξίδι» δεν ήταν εύκολο για τους υποψήφιους καθώς ο ήχος του κομπρεσέρ από οικοδομικές εργασίες δεν σταματούσε παρά τις εκκλήσεις των γονέων στους αρμόδιους και χρειάστηκε να επέμβει η αστυνομία.

Την Τρίτη 4 Ιουνίου οι υποψήφιοι θα εξεταστούν στα Αρχαία Ελληνικά, στα Μαθηματικά και στη Βιολογία.


Πηγή