Συγκεκριμένα, ένα τέταρτο πριν από την μία τα ξημερώματα της Πέμπτης, μπροστά από το σπίτι της προέδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα, σημειώθηκε επίθεση στο φυλάκιο του αστυνομικού φρουρού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, περίπου 5 άτομα, οι οποίοι ήταν πεζοί προσέγγισαν το σπίτι και πέταξαν τις μολότοφ προς το αυτοκίνητο που βρίσκονταν ο αστυνομικός.

Ο αστυνομικός που ήταν μέσα έχει υποστεί εγκαύματα δεύτερου βαθμού και νοσηλεύεται στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Ερωτήματα προκαλεί το πώς έφτασαν στο σημείο οι δράστες.

Η αστυνομία συλλέγει πληροφορίες και βιντεοληπτικό υλικό από τα γύρω σπίτια προκειμένου να μπορέσει να εντοπίσει τους δράστες.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία ανέφερε:

«Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων καταδικάζει απερίφραστα την χθεσινοβραδινή επίθεση  από αγνώστους με βόμβες μολότοφ στην οικία της Προέδρου του Αρείου Πάγου που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικού φρουρού. Εγκληματικές ενέργειες σε βάρος δικαστικών λειτουργών υπονομεύουν τη δημοκρατική λειτουργία και στοχεύουν στη δημιουργία κλίματος φόβου και έντασης εντός του δικαστικού Σώματος ως συνόλου , χωρίς να καταφέρνουν τον σκοπό τους. Με πράξεις βίας δεν κάμπτεται η ελεύθερη βούληση των δικαστών να ασκούν ευσυνείδητα  τα καθήκοντά τους».


Πηγή