Ξυλοκοπήθηκε με τσουγκράνα, γιατί ζήτησε τα δεδουλευμένα του. Ο λόγος για έναν 20χρονο σερβιτόρο, που εργάστηκε σε beach bar στην Πάργα.

O πρόεδρος εργαζομένων στον Eπισιτισμό – Tουρισμό ανέφερε: «Η απάντηση ήταν ότι έχεις πολύ μεγάλο θράσος να μου ζητάς και λεφτά. Και τον χτύπησε με το κοντάρι της τσουγκράνας στο στομάχι και μετά άρχισε να τον χτυπάει στην πλάτη»

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ο επιχειρηματίας ζήτησε από το σερβιτόρο να τον βοηθήσει να εγκαταστήσουν την υποδομή του beach bar στην παραλία.

Παρά το γεγονός ότι δεν ήταν αρμοδιότητά του, ο 20χρονος δεν αρνήθηκε. Όμως, μετά από 9 ώρες σκληρής εργασίας, ο νεαρός ζήτησε να αποχωρήσει για να ξεκουραστεί.

Συμπλήρωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό: «Ο εργοδότης άρχισε να τον βρίζει και να του λέει δεν θα πας πουθενά μέχρι να τελειώσουμε. Επέμενε ο συνάδελφος και ο εργοδότης του είπε ωραία, απολύεσαι, πήγαινε στο σπίτι που σου έχω παραχωρήσει, πάρε τα πράγματα σου και φύγε».

Ο νεαρός άδειασε το χώρο που του είχε παραχωρηθεί από τον εργοδότη και πέρασε τη νύχτα του σε ξενοδοχείο.

Την επομένη και μετά από παρότρυνση των γονιών του με τους οποίους είχε επικοινωνήσει τηλεφωνικά, πήγε να ζητήσει οφειλόμενα μεροκάματα.

«Είχε κάνει ένα μεγάλο λάθος ο εργαζόμενος. Είχε συμφωνήσει ένα κομμάτι του μισθού να μπαίνει στην τράπεζα και ένα άλλο κομμάτι να είναι μαύρα», σημείωσε ο πρόεδρος εργαζομένων στον Επισιτισμό – Τουρισμό.

Αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό ο 20χρονος σερβιτόρος έκανε αναφορά στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Νοσηλεύτηκε στη Θεσσαλονίκη από όπου κατάγεται ενώ εξετάστηκε και από ιατροδικαστή.

Τις επόμενες ημέρες θα υποβάλει μήνυση εναντίον του επιχειρηματία για ξυλοδαρμό, ενώ η ομοσπονδία των εργαζομένων θα απευθυνθεί στο σώμα επιθεωρητών εργασίας καταγγέλλοντας την επιχείρηση για εργατικές παραβάσεις, κάτι που δεν έχει ακόμη συμβεί καθώς θεωρούν ότι προτεραιότητα έχει η νομική διαδικασία για τον ξυλοδαρμό του νεαρού.


Πηγή