Υλικά
10 αυγά
600 γρ.ζαχαρη
320 γρ βούτυρο
1μιση φακελάκια αμμωνία
1 κούπα τσαγιου γάλα
5 βανίλιες
Ξυσμα σπο 1 πορτοκάλι
2 κουταλιές γιαούρτι (διαλύσουμε 1 κουταλάκι σόδα)
1700γρ.περιπου αλεύρι
Χτυπάμε καλά το βούτυρο με τη ζάχαρη(στο χερι) προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά τις βανίλιες και τη σόδα. Ζεσταίνουμε λιγο το γάλα και διαλύουμε την αμμωνία πριν τη προσθέσουμε. Στο τελος το αλεύρι και ζυμώνουμε ζύμη μαλακή να κολλάει λίγο στο χέρι.
Αφηνουμε 2 ώρες περίπου στο ψυγείο πλαθουμε κουλουράκια και ψήνουμε στις αντιστάσεις περίπου 200 βαθμούς για 15-20 λεπτά στην μεσαία σχάρα του φούρνου.
Καλή σας επιτυχία και καλό Πάσχα!