Ο δήμαρχος Αθηναίων προτείνει στις 3 Σεπτεμβρίου να εορτασθούν ενωτικά τα 50 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του ΠΑΣΟΚ. Στις αρχές Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί πανελλαδική συνδιάσκεψη, όπου θα συζητηθούν οι πολιτικές εξελίξεις και οι κεντρικοί πολιτικοί άξονες με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Κινήματός μας και των κοινωνικών φορέων.

Ο Χάρης Δούκας προτείνει οι εκλογές για τη νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ να διεξαχθούν στις 3 και 10 Νοεμβρίου με τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν στις προηγούμενες εκλογές του κόμματος.

«Στόχος όλων μας είναι να συζητήσουμε και να συναποφασίσουμε την επανεκκίνηση που χρειαζόμαστε, ώστε να γίνει το ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής η μεγάλη δύναμη που θα οδηγήσει στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου», δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων.

Άμεση ήταν η αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη, η οποία κάλεσε τον Χάρη Δούκα να καταθέσει επίσημα την πρότασή του στην Κεντρική Επιτροπή σημειώνοντας σκωπτικά ότι η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος σε όλα τα επίπεδα.

«Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι ο δήμαρχος Αθηναίων αγνοεί ότι στις 10 Νοεμβρίου 2024, ημερομηνία που προτείνει για τη διενέργεια του β’ γύρου των εσωκομματικών εκλογών, θα διεξαχθεί ο μαραθώνιος δρόμος», αναφέρουν πηγές του ΠΑΣΟΚ.

«Σας ενημερώνουμε ότι ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ανάδειξη της ηγεσίας στην κεντροαριστερά διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου του 2017, την ημέρα δηλαδή του Μαραθωνίου. Στις εκλογές αυτές συμμετείχε και ο ίδιος ο κ. Ανδρουλάκης ως υποψήφιος. Όντως, λοιπόν, η βιασύνη είναι κακός σύμβουλος», αναφέρει το επιτελείο του Χάρη Δούκα.

Πρωτοβουλία με στόχο τη συνεργασία για την Κεντροαριστερά

Η πρόταση Δούκα έρχεται σε μια φάση που αρχίζουν να παίρνουν σάρκα και οστά οι πρώτες κοινές πρωτοβουλίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ με στόχο τη συνεργασία για την Κεντροαριστερά. Νίκος Φαραντούρης και Κατερίνα Μπατζέλη με κοινό τους άρθρο τονίζουν την ευθύνη των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων να συνεργάζονται μακριά από περιχαρακώσεις και εγωισμούς.

Στελέχη από τα δύο κόμματα ξεκαθαρίζουν ότι πρέπει να παραμείνουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας και συνεννόησης, χωρίς αυτό να σημαίνει τη συνένωση ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η πρόταση που θα καταθέσει στην Κεντρική Επιτροπή ο Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος δεσμεύτηκε ότι θα προσπαθήσει να συνθέσει όλες τις απόψεις που εκφράστηκαν στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών.


Πηγή