Ο Νίκος Ανδρουλάκης έδωσε το σήμα για τη έναρξη συλλογής υπογραφών στήριξης της ανανέωσης της εντολής στην αρχηγία του κόμματος. «Συνεχίζουμε μαζί στον δρόμο της ενότητας και της πολιτικής μας αυτονομίας! Συνεχίζουμε μαζί για να πάμε ακόμα ψηλότερα!», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Ο Χάρης Δούκας προγραμματίζει περιοδείες σε όλη τη χώρα, ενώ όλα δείχνουν πως δεν θα υπάρξει θέμα κωλύματος με την υποψηφιότητά του.

«Το ΠΑΣΟΚ να γίνει ξανά η ψυχή της δημοκρατικής παράταξης που θα ενώσει όλον τον χώρο για να αποτελέσει μια ξεκάθαρη κυβερνητική προοπτική», σημείωσε ο κ. Δούκας.

Ο δήμαρχος Αθηναίων συναντήθηκε με τους προέδρους της ΓΣΕΒΕΕ και του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου με τους οποίους συμφώνησε σε ανάληψη πρωτοβουλιών για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με φόντο την έρευνα για το κύκλωμα των εκβιαστών του κέντρου της Αθήνας.

Την ερχόμενη εβδομάδα -σύμφωνα με πληροφορίες- αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ και η Άννα Διαμαντοπούλου.

Έρευνα της MRB  δείχνει: το 28% των ερωτηθέντων απαντούν ότι στις εσωκομματικές κάλπες του ΠΑΣΟΚ θα ψήφιζαν τον Νίκο Ανδρουλάκη, το 27,1% τον Χάρη Δούκα, 19% τον Παύλο Γερουλάνο και το 7% τον Μιχάλη Κατρίνη.

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν βγήκε «λευκός καπνός» για την «Αυγή»

Χωρίς να ρίξει ούτε βλέμμα στους εργαζομένους της Αυγής που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την Κουμουνδούρου φωνάζοντας συνθήματα, ο Στέφανος Κασσελάκης μπαίνει στη γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ για τη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας με θέμα την οικονομική κατάσταση στα κομματικά Μέσα.

Οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως μέχρι σήμερα δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση για την επόμενη ημέρα με τους μισθούς και τις θέσεις εργασίας τους να είναι στον αέρα

«Βρισκόμαστε σε οικονομική ασφυξία την οποίαν δεν θεωρούμε πλέον τυχαία. Είναι μια πολιτική απόφαση. Είναι πολιτική βούληση, δεν υπάρχει επιθυμία για την εφημερίδα», δήλωσε ο εκπρόσωπος Εργαζομένων Αυγής.

H νεοσυσταθείσα οικονομική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ  ενημέρωσε την πολιτική γραμματεία για την οικονομική κατάσταση στην Αυγή και το κόκκινο, ωστόσο η συνεδρίαση τελείωσε χωρίς λευκό καπνό και θα συνεχιστεί τη Δευτέρα.

Την ίδια ώρα, ο Στέφανος Κασσελάκης εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή τη σχεδιαζόμενη συγχώνευση της Attica Bank με την Παγκρήτια τράπεζα, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να του απαντά ότι μιλά για συμφωνία που δεν έχει κλείσει ή ανακοινωθεί ακόμα.

«Ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρχε στη συνθήκη εύρεσης στρατηγικού επενδυτή η απώλεια 800 εκ € του Δημοσίου για να κατέχει μόλις το 33% και ο στρατηγικός επενδυτής να κατέχει το 51% επενδύοντας 300εκ€», ανέφερε ο κ. Κασσελάκης.

Και τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη να απαντά «ήταν καιρός να βγει από τον κύριο Κασσελάκη, ο Βαρουφάκης που κρύβει μέσα του».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει θέμα με την εξυγίανση των τραπεζών αλλά με τη διασπάθιση των πόρων του Δημοσίου.


Πηγή