«Αυτή ήταν, αυτή ήταν. Το ορκίζομαι ήταν η μητέρα μου. Την αναγνώρισα από τα μαλλιά. Γιατί με άφησε μόνη μου. Θεέ μου, γιατί μου την πήρες. Το ορκίζομαι δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εσένα. Γιατί; Γιατί;». Η θλίψη και η οργή την κυριεύουν. Έχει χάσει σχεδόν όλη την οικογένειά της.

Ένα αγοράκι ανασύρθηκε ζωντανό από τα συντρίμμια αλλά από το σοκ δεν μπορεί να σταματήσει να τρέμει.

-Πως είναι το όνομά του;
-Σαλάμα.

Παρά τους χιλιάδες νεκρούς, η Γάζα συνεχίζει να βομβαρδίζεται. Οι Ισραηλινές αρχές χτύπησαν νωρίς το μεσημέρι αγορά της Γάζας την ώρα αιχμής.

Κόσμος τρέχει να φύγει από το σημείο. Και άλλοι φτάνουν στα συντρίμμια για να βοηθήσουν.

Δημοσιογράφοι του Al Jazeera αναφέρουν ότι επί 30 λεπτά το σημείο δεχόταν το σφυροκόπημα των ισραηλινών δυνάμεων.

Κοντά στο σημείο βρίσκεται και το νοσοκομείο el Wafa.

Συναγερμός για τους Έλληνες στο Λίβανο

Η πρεσβεία της Ελλάδας στον Λίβανο εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας συνιστά στους Έλληνες επισκέπτες να εγκαταλείψουν τη χώρα.

«Λόγω της διαμορφούμενης κατάστασης στην περιοχή, η Ελληνική Πρεσβεία στην Βηρυτό συνιστά στους Έλληνες επισκέπτες μη μόνιμους κατοίκους Λιβάνου όπως αναχωρήσουν από τη χώρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΥΠ.ΕΞ.

«Ζήσαμε μία κόλαση»

«Πέρασα από την κόλαση και δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα φτάναμε σε αυτό το σημείο».

Συγκλονισμένη, ακόμα σοκαρισμένη μια από τις δύο γυναίκες που ελευθερώθηκαν από την Χαμάς περιγράφει τον τρόμο που έζησε.

Όπως περιέγραψε η Λίφσιτζ, οι απαγωγείς τη χτύπησαν με ξύλα κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στα πλευρά και να δυσκολεύεται να αναπνεύσει. Παράλληλα, της αφαίρεσαν κοσμήματα και ένα ρολόι που φορούσε. Όπως περιέγραψε τις μετέφεραν σε τούνελ.

Περπάτησαν αρκετά χιλιόμετρα, σε υγρό έδαφος. Υπάρχει ένα τεράστιο δίκτυο τούνελ που μοιάζει με ιστό αράχνης.

10.000 για κάθε όμηρο

6 από τους εισβολείς που έσπειραν τον θάνατο στις 7 Οκτωβρίου ανακρίνονται και περιγράφουν το σχέδιο της Χαμάς.

Για κάθε Ισραηλινό που μεταφερόταν ως όμηρος στη Γάζα υπήρχε πλούσια ανταμοιβή, λένε.

Την ίδια ώρα σε συνέντευξή του στο βρετανικό Sky News στέλεχος της Χαμάς που ηγείται των διαπραγματεύσεων για τους ομήρους αρνείται πως οι ένοπλοι σκότωσαν αμάχους.

Η επίσκεψη Μακρόν

Σήμερα βρέθηκε στο Ισραήλ ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Η μάχη αυτή πρέπεινα είναι ανελέητη όχι όμως χωρίς κανόνες γιατί είμαστε δημοκρατίες που μαχόμαστε τους τρομοκράτες, δημοκρατίες που σέβονται τους νόμους του πολέμου διασφαλίζουν την πρόσβαση σε ανθρωπιστική βοήθεια. Δημοκρατίες που δεν στοχεύουν πολίτες ούτε στη Γάζα ούτε οπουδήποτε αλλού», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν.

Κατά την διάρκεια της επίσκεψης ο Γάλλος πρόεδρος συναντήθηκε με συγγενείς ομήρων.


Πηγή