Ο κ. Κατρίνης έκανε αρχικά ένα σχόλιο για τις κινητοποιήσεις των αγροτών.

«Υπάρχει κύμα πανευρωπαϊκών κινητοποιήσεων των αγροτών και δεν είναι τυχαίο, γιατί η νέα αγροτική πολιτική προβλέπει αυστηρούς περιορισμούς. Αυτή τη στιγμή 8 στους 10 αγρότες χρωστούν στις τράπεζες και στα funds. Όταν έδωσε η κυβέρνηση κάποια ποσά όλα αυτά κατασχέθηκαν λόγω των χρεών και έπρεπε να φέρει τροπολογία για να είναι ακατάσχετα. Προφανώς και υπάρχουν ευθύνες και από την προηγούμενη κυβέρνηση όμως η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να διασφαλίσει τα αυτονόητα ποσά για τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες», τόνισε.

Ο κ. Παππάς ανέφερε πως, «είναι εντελώς ακατάλληλη η κυβέρνηση για να διαχειριστεί το ζήτημα των αγροτών. Είναι ένα πρόβλημα τεράστιου κόστους παραγωγής και έλλειψης εργατικών χεριών. Ο κόσμος διαμαρτύρεται γιατί γίνεται τεράστιο λάθος στις ενισχύσεις, στην παραγωγή και υπήρχε και το έλλειμα εργατικών χεριών».

Μεταξύ άλλων, οι κ.κ. Κατρίνης και Παππάς μίλησαν για το θέμα τη επιστολικής ψήφου, και για τα γεγονός ότι δεν ψηφίστηκε από την αντιπολίτευση.

«Όταν κάναμε τη σύσκεψη είχαμε τοποθετηθεί στις επιτροπές και υπήρξε προβληματισμός. Η δική μου τοποθέτηση ήταν ότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου πρέπει να υπερψηφιστεί. Και ήρθε το απρόοπτο. Η διαφορά είναι ότι έφερε αυτή τη ρύθμιση για την εφαρμογή και στις εθνικές εκλογές χωρίς διαβούλευση, στερώντας το δικαίωμα στους ομογενείς να εκλέγονται. Εμείς προτείναμε τον ηλεκτρονικό κατάλογο των εκλογέων. Η κυβέρνηση συμπεριφέρθηκε σαν κακομαθημένο παιδί. Πρόκειται για έναν εξευτελισμό της διαδικασίας και είναι προφανές ότι δεν μπορούσαμε να συναινέσουμε. Αν το ξαναφέρει, έχουμε συγκεκριμένη πρόταση. Αν ήθελε η κυβέρνηση να περάσει, δε θα το έφερνε έτσι», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Ο κ. Κατρίνης σημείωσε πως, «Υπήρχε μια αίσθηση ότι αυτό ήταν μία πρωτοβουλία της κ. Κεραμέως η οποία, ενώ υπήρχε μια συναίνεση που είχε εκφραστεί, βγήκε ο πρωθυπουργός και τορπίλισε αυτή τη συναίνεση. Θεώρησε τη συναίνεσή μας ως αδυναμία και είπε να φέρει και αυτή την τροπολογία. Όλα αυτά θέλουν συναίνεση και διάλογο, εμείς δεν φοβόμαστε να το κάνουμε αυτό. Εμείς είπαμε να αποσυρθεί η διάταξη και εμείς να επανέλθουμε στην αρχική μας συναίνεση. Θα μπορούσαν να την αποσύρουν, βέβαια μπορεί ο ίδιος ο πρωθυπουργός να μην ήθελε συναίνεση για να πάει στους ομογενείς ότι η ΝΔ τους ήθελε και το κακό ΠΑΣΟΚ ή ΣΥΡΙΖΑ δεν σας θέλουν. Έχουμε αποδείξει πολλές φορές ότι βάζουμε την πατρίδα πάνω από το μικροκομματικό συμφέρον. ο κ. Μητσοτάκης θα έπρεπε να αισθανθεί τη δική του ευθύνη, δεν απέσυρε την τροπολογία».

Για τα ομόφυλα ζευγάρια:

«Ο Μητσοτάκης προσπάθησε να αλλάξει μια ατζέντα που του δημιουργεί τεράστιες δυσκολίες. Υπάρχει μία μήτρα απόσχισης του κυβερνώντος κόμματος. Εμείς και θα ψηφίσουμε με όρους αρχής και δεν θα μετατρέψουμε το πρόβλημα του κ. Μητσοτάκη σε δικό μας. Πιστεύω ότι θα κινηθούμε συντεταγμένα», δήλωσε ο κ. Παππάς.

Και συμπλήρωσε ο κ. Κατρίνης: «Υπάρχει ένα θέμα αξιοπιστίας της κυβέρνησης. Ο κ. Βορίδης εγκαλούσε την αντιπολίτευση γιατί δεν ψηφίζει το νομοσχέδιο για την επιστολική ψήφο, όταν ο ίδιος ήταν ο πρώτος που δεν θα ψηφίσει ένα νομοσχέδιο που θα φέρει σε λίγο καιρό η κυβέρνηση. Στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει θέμα κομματικής πειθαρχίας».

Για την δημοσκόπηση της MARC:

Σύμφωνα με τον κ. Παππά, «Το μέιζον είναι να ξεκινήσει δουλειά οργανωμένης εξωστρέφειας που θα αποτυπωθεί στις ευρωεκλογές. Δεν θα πάμε σε μονοψήφια ποσοστά. Βγαίνουμε από την περίοδο μεγάλων δυσκολιών. Οι Σπέτσες βοήθησαν πολύ στην συνοχή του κόμματος».

«Υπάρχει πτώση της ΝΔ και ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας που αναζητά κάτι διαφορετικό. Εμάς αυτός είναι ο στόχος μας ως ΠΑΣΟΚ να πάμε σε κάθε γωνία της χώρας και να μιλήσουμε με τους πολίτες για τα καθημερινά προβλήματα της χώρας, που η κυβέρνηση τα υποτιμά», κατέληξε ο κ. Κατρίνης.


Πηγή