Ο Βασίλης Κόκκαλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρθηκε στα όσα είπε ο Στέφανος Κασσελάκης, περί συνεργασίας με το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τα οικονομικά προβλήματα του κόμματος.

«Αφύσικο φαίνεται; Πόσοι πολικοί έχουν πει πως μπορούν να σταθούν και εκτός πολιτικής. Έχουμε πάρει το μήνυμα των εκλογών και πρέπει να αλλάξουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ πριν τον Κασσελάκη είχε προβλήματα. Οι αλλαγές θα είναι δύσκολες αλλά είναι αναγκαίες. Στέκομαι σε αυτό που είπε πως μπορεί και εκτός πολιτικής. Υπάρχει κρίση εμπιστοσύνης γιατί ο κόσμος βλέπει πως οι πολιτικοί είναι υπεράνω. Υπήρχαν πολλά προβλήματα. Υπήρχαν και οικονομικά προβλήματα, πιθανόν να άφησε χρέη και ο Τσίπρας αλλά δεν είμαι οικονομικός διευθυντής για να γνωρίζω», είπε αρχικά και πρόσθεσε:

«Το ΠΑΣΟΚ πιθανότατα να οδηγηθεί σε εκλογές, εμείς τον Σεπτέμβριο έχουμε το Καταστατικό Συνέδριο. Έχουμε λάβει το μήνυμα και πρέπει πρώτα να φτιάξουμε το σπίτι μας και μετά να κοιτάξουμε τι θα γίνει. Εγώ δεν άκουσα για διαγραφές. Ο Παππάς σίγουρα δεν έχει ‘’μαγαζάκι’’ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν κάποιες φωνές που προωθούν αυτή τη συνεργασία, η οποία είναι θεμιτή  αλλά είναι πρόωρη. Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι θετική στις συγκλίσεις. Είναι η άποψή του, του κ. Σπίρτζη, πως δεν κάνει για αρχηγός ο Κασσελάκης».

Ο Νίκος Ρωμανός, εκπρόσωπος Τύπου ΝΔ, είπε πως όταν θες να μιλάς για το κόμμα σου και λες πως παρέλαβες μία κατάσταση χάους, λογικό είναι να υπάρχουν αντιδράσεις.

«Αυτό που αφορά τον κόσμο είναι η παραδοχή Κασσελάκη πως μέχρι τώρα κορόιδευε τον κόσμο, και πως δεν υπήρχε μέχρι τώρα κοστολογημένο πρόγραμμα. Αυτή ήταν μία κυνική παραδοχή και ομολογία».

Με τον κ. Κόκκαλη να απαντά:

«Για το μαύρο χρήμα εγώ κατάλαβα πως εννοούσε για τα άλλα κόμματα. Ξέρεις ο ελληνικός λαός με τι κριτήρια ρυθμίστηκαν τα δάνεια της ΝΔ;».

Ο Θανάσης Γλαβίνας, εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ, είπε πως το ΠΑΣΟΚ θα συζητήσει με τις υγιείς προοδευτικές δυνάμεις για την οποιαδήποτε συνεργασία.

«Η λογοδοσία και η διαφάνεια είναι οπού σημαντική. Η καμπάνια μας είναι το 1/10 από αυτό που κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Έχουμε πει όχι σε ‘’συγκολλήσεις’’ κομμάτων. Το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να διαλυθεί και ο πρόεδρος θα αναλάβει τις πρωτοβουλίες για υγιείς συζητήσεις με υγιείς προοδευτικές δυνάμεις που μπορούμε να βρούμε κοινούς τόπους. Πρέπει να μιλήσουμε σε ένα κοινό πλαίσιο. Δεν είναι αυτονόητο πως μπορούμε να βρούμε με όλους».

Αναφερόμενος στις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΠΑΣΟΚ είπε πως το κόμμα θα κάνει συντεταγμένα όλες τις εσωκομματικές διαδικασίες.

«Ο πρόεδρος θα προχωρήσει τις πρωτοβουλίες και θα πει για τα επόμενα βήματα. Θα τα πει όλα ο πρόεδρος την Κυριακή στην Κεντρική Επιτροπή.  Να μην ξεχνάμε πως αντίπαλος μας είναι η ΝΔ και πως πρέπει να μείνουμε στα πραγματικά προβλήματα».

Ο Νίκος Ρωμανός είπε πως κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο της ΝΔ πρόκειται να μιλήσουν όλοι οι βουλευτές και να ακουστούν όλες οι απόψεις.

«Αύριο θα έχουμε την συνεδρίαση το Κ.Ο. Προφανώς θα μιλήσουν οι βουλευτές αύριο και θα ακουστούν όλες οι απόψεις. Εγώ δεν έχω δει πως οι βουλευτές κάνουν ‘’λευκή απεργία’’».

Για την ακρίβεια είπε:

«Επεκτάθηκαν μία σειρά μέτρων και για το επόμενο εξάμηνο. Προφανώς η ακρίβεια είναι μία μάχη καθημερινή αλλά βάζουμε καθημερινά νέα εργαλεία στο τραπέζι. Τα πρώτα δείγματα δείχνουν πως άλλες χώρες που μείωσαν τον ΦΠΑ είναι χειρότερα από εμάς».


Πηγή