[ad_1]

Ο κ. Καραγκούνης μίλησε για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια, το οποίο έρχεται σήμερα στη Βουλή και το οποίο ο ίδιος θα καταψηφίσει.

«Είναι δικαίωμα του καθενός να καταψηφίσει ή να απέχει. Επέλεξα την καταψήφιση γιατί για μένα θέμα αξιακό και συνείδησης και όπως μου έδωσε το ελεύθερο ο πρωθυπουργός και η ΚΟ, θεωρώ ότι πρέπει να πάω στη Βουλή και να καταψηφίσω. Όλοι έχουν την δική τους άποψη για το ζήτημα. δεν είναι ιδεολογικό κι πολιτικό ζήτημα είναι κατά την γνώμη μου, κατά βάση αξιακό και κοινωνικό ζήτημα. Φαίνεται πως οι βουλευτές όλων των κομμάτων έχουν διαφορετικές απόψεις για το ζήτημα αυτό. Όταν το ΚΚΕ είναι αντίθετο σε αυτήν την πρωτοβουλία δε μπορεί να χαρακτηριστεί ακροδεξιό ή να έχει άλλη ταμπέλα. Ακούω ότι το 1/3 του ΠΑΣΟΚ πιθανότατα να μην το ψηφίσει. Δεν είναι ένα ζήτημα που μπορούμε να το βάλουμε στο κομματικό, ιδεολογικό ζύγι, είναι ένα κοινωνικό ζήτημα. Για μένα αλλάζει όλο το οικογενειακό δίκαιο, και συμπαρασύρει και την τεκνοθεσία, είμαι αντίθετος σε αυτό. Θεωρώ ότι μπορεί να γίνει μία τροποποίηση του υφισταμένου πλαισίου μέσω του συμφώνου συμβίωσης και να καλύψουμε τις όποιες ανάγκες που υπάρχουν. Ο γάμος επιφέρει τεκνοθεσία, και συμπαρασύρει και αυτό το θέμα ο γάμος. Δεν θα κρίνω την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου, ο Μακαριότατος έχει την δική του άποψη», είπε χαρακτηριστικά.

Αν υπάρχουν διαρροές απ΄τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν διαγραφές;

Σύμφωνα με τον κ. Φαραντούρη, «δεν θα υπάρξουν διαρροές. Αυτή η ιστορία ολοκληρώθηκε με την ομόφωνη κατάθεση σχεδίου νόμου προ 2μήνου. Τους βουλευτές τους τιμά το να παίρνουν θέση. Η αποχή είναι μια κοινοβουλευτική διολίσθηση και το βλέπω σαν παράδοξο. Χθες ο κ. Σκέρτσος, που εισηγείται το νομοσχέδιο, είπε από το βήμα της Βουλής ότι τα 2 κόμματα της αντιπολίτευσης
«αναγκάζονται» να ψηφίσουν κάτι. Αυτό για μένα συνιστά και αμετροέπεια και ψεύδος. Πιστεύω ότι έχουμε χάσει το μέτρο σε αυτή τη ιστορία. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει σχέδιο νόμου προ 2μήνου».

Ο κ. Γλαβίνας από το ΠΑΣΟΚ ανέφερε: «Είμαστε θετικοί προς το νομοσχέδιο. Δεν αρκεί μόνο το σύμφωνο συμβίωσης γιατί και ο γάμος είναι δικαίωμα, αυτή η άποψη πρέπει να κυριαρχεί. Πράγματι υπάρχουν αντιστάσεις οριζόντια στα κόμματα. Το ζήτημα της τεκνοθεσίας σίγουρα προκαλεί αντιδράσεις και επιφυλάξεις και κάναμε προσπάθεια να πείσουμε για την ουσία για το θετικό αυτού του νομοσχεδίου. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα πρωταγωνιστής στους μεγάλους αγώνες για μία κοινωνία σεβασμού. Πιστεύουμε ότι η πλειοψηφία των βουλευτών μας θα το ψηφίσει. Είναι ζήτημα συνείδησης και στην ιδιωτική σφαίρα του καθενός, γι΄αυτό δεν επεβλήθη κομματική πειθαρχία».

[ad_2]
Πηγή