Από 1η Ιουλίου επανέρχεται ο ΦΠΑ στο 24% για τα σερβιριζόμενα ροφήματα ενώ για τον καφέ take away παραμένει στο 13%. Σε αυτό αναφέρθηκε ο Στράτος Σιμόπουλος, βουλευτής ΝΔ.

«Το οικονομικό επιτελείο σκέφτεται πως δεν θα περάσει στον καταναλωτή και θα τον απορροφήσουν οι καφετέριες. Πρέπει να υπάρχει μία ισορροπία ανάμεσα στα οικονομικά του κράτους και στην καθημερινότητα των πολιτών. Η μείωση των τιμών στα τρόφιμα των έμμεσων φόρων, δεν περνάει στον καταναλωτή. Τα γραφήματα που έδωσε στη δημοσιότητα η τράπεζα της Ισπανίας απέδειξαν πως η μείωση είναι πρόσκαιρη και μετά ο πληθωρισμός ανεβαίνει. Πρέπει να αυξηθεί και το ακατάσχετο στους τραπεζικούς λογαριασμούς πιστεύω».

Ο Χρήστος Γιαννούλης ανέφερε πως πρέπει αυτός που συντάσσει τα non paper να τα επικαιροποιεί με βάση τα γεγονότα.

«Εάν λάβουμε υπόψιν την πολιτική εξήγηση του πρώην αναπληρωτή υπουργού κ. Θεοχάρη πως δεν βρέθηκαν υπερκέρδη στα διυλιστήρια πριν τις ευρωεκλογές, και έρχεται τώρα και επιβάλει το κατώτατο όριο, το 33%, αναρωτιέμαι πριν τις ευρωεκλογές επισήμως δεν υπήρχε αυτή η δυνατότητα; Γιατί όχι 50%; Τα υπερκέρδη που θα συσσωρευτούν από τα ακτοπλοϊκά δεν είναι στη ματιά της κυβέρνησης. Δεν καταλαβαίνω ποιον υπερασπίζομαι που επιτρέπουν την επιβολή των χρεώσεων σε ενδοτραπεζικές συναλλαγές. Γιατί δεν λύνεται με ένα πολιτικό τρόπο;».

Η Βάσια Αναστασίου, μέλος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ, είπε πως αυτή της στιγμή στην Ελλάδα είμαστε η δεύτερη αγοραστική δύναμη και στον πληθωρισμό είμαστε πολύ πάνω από τον μέσο όρο της Ευρώπης στα υλικά αγαθά.

«Οι προτάσεις του ΠΑΣΟΚ παραμένουν τα ίδια. Οτιδήποτε έρχεται και φέρνει διευκόλυνση στους συνταξιούχους, θα ψηφιστεί χωρίς να σημαίνει πως είναι η καλύτερη λύση. Η μείωση του ΦΠΑ που έχει καταθέσει το ΠΑΣΟΚ παραμένει στο τραπέζι».

Ο Χρήστος Γιαννούλης είπε πως έχουν κατατεθεί νομοθετικές πρωτοβουλίες που ανακουφίζουν τους πολίτες σε μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

«Βέβαια θα συμπορευτούμε με το ΠΑΣΟΚ. Οι προτάσεις συμπίπτουν αλλά η κυβέρνηση έχει τη δειλία να τα εφαρμόσει. Αυτή η κεντροαριστερά κοντεύει να γίνει gossip. Εγώ έχω απαντήσει πως δεν βοηθάει την κεντροαριστερά να κοντραριστεί ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα».

Ο Στράτος Σιμόπουλος είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ όπως είχε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, μοιράζουν και λεφτόδεντρα.

«Όλα αυτά θα αποδειχτούν εάν έρθουν να συζητήσουμε το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων μαζί με τα στελέχη που δημιούργησαν το πρόγραμμα. Το θέμα της οικονομίας είναι πολυπαραγωγικό, δεν μοιράζουμε λεφτά».

Ο Χρήστος Γιαννούλης ανέφερε πως όταν είσαι υπουργός και έχεις τον πατέρα σου στη ΛΑΡΚΟ και αυξάνεις τον μισθό στις 9.000 από 7.000 μετά δεν απολύεις τους εργαζόμενους.

«Ο κ. Χατζηδάκης πάει να κρυφτεί από διάφορες νομοθετικές λεπτομέρειας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει καταθέσει πρόταση νόμου που περιέχει όλο το πρόγραμμά μας».

Η Βάσια Αναστασίου αναφερόμενη στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ είπε πως ο πρόεδρος ανέλαβε την ευθύνη και είναι απαραίτητο να ακολουθήσουν διαδικασίες τα όργανα και να πάνε στην κάλπη.

«Μέσα στο φθινόπωρο αναμένουμε τις κάλπες. Χρειάζεται ένα νέο πρότυπο πολιτικής ηγεσίας. Οι δηλώσεις περί διαγραφών δεν χωράνε σε ένα κόμμα όπως το ΠΑΣΟΚ. Από τους συσχετισμός που βλέπουμε, θα χάσει την προεδρία ο Νίκος Ανδρουλάκης».


Πηγή