Την Πέμπτη 2 Μαρτίου είναι η πρεμιέρα για τα αεροπορικά δρομολόγια Αθήνα-Βεγγάζη-Αθήνα. Η πρώτη πτήση αναμένεται να πραγματοποιηθεί από τη Marathon Airlines. Οι εν λόγω πτήσεις θα πραγματοποιούνται και από την Air Mediterranean.

Στην πρώτη πτήση θα επιβαίνει και ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Βεγγάζη, πρέσβης Σ. Βενιζέλος.

Η πύκνωση των ελληνικών δράσεων στη Βεγγάζη, μεταξύ άλλων και με τη σημαντική συνεισφορά της Ελλάδας στον εκσυγχρονισμό του λιμένος τής Βεγγάζης, οδηγεί σε απτά οικονομικά οφέλη, τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Η αεροπορική σύνδεση Αθήνας-Βεγγάζης αναμένεται να ενισχύσει τους δεσμούς μεταξύ των δύο φιλικών λαών, σε συνδυασμό και με την έναρξη από 12ης Φεβρουαρίου παραλαβής στο γενικό προξενείο Βεγγάζης αιτήσεων για την έκδοση θεωρήσεων εισόδου στην Ελλάδα.

Παράλληλα, εκτιμάται ότι θα συνεισφέρει στους τομείς του εμπορίου και της οικονομίας, ενώ θα ενισχυθούν οι επιχειρηματικές και τουριστικές ροές. Μέσω των ροών αυτών, όπως επισημαίνεται καταληκτικά, θα πυκνώσουν οι πολιτισμικές επαφές, οι οποίες αποτελούν γέφυρα φιλίας και αλληλοκατανόησης μεταξύ των δύο λαών.


Πηγή