Όσοι δεν έκαναν κράτηση εγκαίρως για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, θα πρέπει να ελπίζουν σε ακυρώσεις της τελευταίας στιγμής.

Εστιατόρια και ταβέρνες για κάθε γούστο, αλλά και… τσέπη ετοιμάζονται να υποδεχτούν τους πελάτες τους με ειδικά εορταστικά μενού.

Ρεβεγιόν χωρίς μουσική δε γίνεται, γι’ αυτό οι επιχειρηματίες του κλάδου φρόντισαν να διασκεδάσουν τον κόσμο και να προσφέρουν έξτρα παροχές στους πελάτες τους για αυτή την ξεχωριστή ημέρα.

Οι τιμές στα μενού

Το κόστος του μενού διαφέρει στην τιμή, ανάλογα με το είδος.

Μενού ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: 115€/άτομο

-Σούπα κολοκύθας με μανιτάρια και τρούφα

-Ρολό γαλοπούλας, με γέμιση κάστανα και δαμάσκηνα

-Κανελόνια γεμιστά με μοσχαρίσιο ραγού, πιπεριές φλωρίνης & κρέμα καπνιστής μετσοβέλας

-Σαλάτα με υφές παντζαριού, πράσινο λεμόνι & σταφίδες με ρούμι

-Τριλογία με χοιρινό φιλέτο, καρέ αρνί και μοσχαρίσια μάγουλα

-Παραδοσιακός κορμός Χριστουγέννων με σοκολάτα manjari, μαρμελάδα κάστανο & κρέμα από καραμελωμένα φουντούκια

Υπάρχουν ωστόσο και πιο οικονομικές προτάσεις:

Μενού ρεβεγιόν Πρωτοχρονιάς: €65/άτομο

-Ταρτάρ μοσχαρίσιο με σάλτσα μετσοβόνε και νιφάδες τρούφας

-Βελουτέ ψητή κολοκύθα με τραγανό κάστανο & ξινομυζήθρα

-Τάρτα με ραγού μανιταριών και σπαράγγια

-Πράσινη σαλάτα, κατσικίσιο τυρί γκρατινέ και dressing σμέουρο

-Τσουρέκι με λευκή σοκολάτα & παγωτό κάστανο

Υπάρχουν και εκείνοι που προσπάθησαν να κάνουν κράτηση, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουν καταφέρει να βρουν τραπέζι.

Κάποιοι θα μείνουν στο σπίτι για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, αλλά έχουν σκοπό να διασκεδάσουν μετά σε κάποιο νυχτερινό κέντρο.

Πάντως, στα περισσότερα εστιατόρια οι λίστες αναμονής είναι ήδη μεγάλες.

Εορταστικό τραπέζι: Χρήσιμες οδηγίες και προτάσεις

Πολλοί είναι εκείνοι που θα επιλέξουν κάποιο εστιατόριο ή κάποιο νυχτερινό κέντρο για το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, ωστόσο αρκετοί είναι και εκείνοι που σκοπεύουν να γιορτάσουν την αλλαγή του χρόνου στο σπίτι τους μαζί με τους δικούς τους ανθρώπους.

Τι είναι αυτό όμως που θα πρέπει να προσέξουμε στα γιορτινά τραπέζια καθώς εγκυμονούν κίνδυνοι για την υγεία μας;

Κατά την προετοιμασία του γεύματος θα πρέπει να αποθηκεύουμε χωριστά νωπά κρέατα και λαχανικά και να πλένουμε τα χέρια κατά το μαγείρεμα και το σερβίρισμα.

Επιπλέον:

–  Δεν αφήνουμε τα φαγητά επί ώρες στο μπουφέ

–  Ενημερώνουμε για αλλεργίες

–  Δεν τρώμε λαίμαργα

–  Δεν τρώμε μεγάλες ποσότητες

–  Αποφεύγουμε μεγάλες ποσότητες γλυκών

–  Δεν μπερδεύουμε τα ποτά

–  Όχι αλκοόλ αν λαμβάνουμε φαρμακευτική αγωγή

–  Αν νιώσουμε αδιαθεσία ή συμπτώματα δηλητηρίασης καλούμε γιατρό

–  Δεν κοιμόμαστε με γεμάτο στομάχι


Πηγή