Πυρηνικός πόλεμος: Πώς θα έμοιαζε το τέλος του κόσμου

  Οι συζητήσεις για το ενδεχόμενο ενός πυρηνικού πολέμου στο άμεσο ή μακρινό μέλλον δεν σταματούν ποτέ.

  Ένας πυρηνικός πόλεμος θα είναι αρκετός για να προκαλέσει μια αλυσίδα εξελίξεων με ολέθρια αποτελέσματα.

  Ο πόλεμος στην Ουκρανία επανέφερε στο προσκήνιο έντονα την απειλή ενός πυρηνικού πολέμου μεταξύ Ρωσίας και ΝΑΤΟ.

  Πώς θα έμοιαζε ένας πυρηνικός πόλεμος;

  Στο βιβλίο της με τίτλο «Nuclear War: a Scenario» (Πυρηνικός Πόλεμος: ένα Σενάριο) η Annie Jacobsen, Αμερικανίδα ερευνήτρια δημοσιογράφος, συγγραφέας κάνει μία μυθιστορηματική περιγραφή μιας υποθετικής πυρηνικής επίθεσης της Βόρειας Κορέας στην Αμερική.

  Η έρευνά της για το πώς θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες στιγμές μετά την εκτόξευση πυρηνικού πυραύλου, βασίζεται σε γεγονότα που προέρχονται από αποκλειστικές συνεντεύξεις με προεδρικούς συμβούλους, μέλη του υπουργικού συμβουλίου, μηχανικούς πυρηνικών όπλων, επιστήμονες, στρατιώτες, αεροπόρους, ειδικούς χειριστές, μυστικές υπηρεσίες, ειδικούς διαχείρισης έκτακτης ανάγκης, αναλυτές πληροφοριών, δημοσίους υπαλλήλους και άλλους που έχουν εργαστεί πάνω σε αυτά τα μακάβρια σενάρια επί δεκαετίες.

  Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, συναγερμός!

  Ο πυρηνικός πόλεμος ξεκινά με ένα blip στην οθόνη του ραντάρ. Είναι 4.03 π.μ. και σε ένα φαινομενικά άγονο χωράφι 20 μίλια έξω από την πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας, την Πιονγκγιάνγκ, ένα τεράστιο σύννεφο φωτιάς ξεσπά λίγα μέτρα μακριά από το έδαφος καθώς εκτοξεύεται ο ισχυρότερος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) της χώρας, γνωστό ως «το τέρας».

  Πετώντας στα 22.300 μίλια πάνω από τη Γη, αισθητήρες από τα δορυφορικά συστήματα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ εντοπίζουν τη φωτιά του πυραύλου.

  Χτυπάει ο συναγερμός: Εκτόξευση βαλλιστικών πυραύλων, συναγερμός!

  Όπως σημειώνει η DailyMail, οι εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων δεν είναι ασυνήθιστες.

  Κατά γενικό κανόνα, τα έθνη με πυρηνικά όπλα ενημερώνονται μεταξύ τους για δοκιμές βαλλιστικών πυραύλων, συνήθως μέσω διπλωματικών διόδων, επειδή κανείς δεν θέλει να ξεκινήσει έναν πυρηνικό πόλεμο κατά λάθος.

  Ακόμη και η Ρωσία συνηθίζει να ειδοποιεί τις ΗΠΑ για τις δοκιμαστικές εκτοξεύσεις της.

  Εξαίρεση αποτελεί η Βόρεια Κορέα. Κανένας από τους περισσότερους από 100 πυραύλους που έχει εκτοξεύσει δοκιμαστικά από τον Ιανουάριο του 2022 – συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων – δεν είχε ανακοινωθεί εκ των προτέρων.

  1 – 5 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση

  Μερικά από τα ταχύτερα συστήματα υπολογιστών στον κόσμο αρχίζουν να υπολογίζουν την πορεία του πυραύλου.

  Οι μετρήσεις αποκαλύπτουν ότι δεν κατευθύνεται στο διάστημα, όπως θα συνέβαινε στην εκτόξευση δορυφόρου, ή προς τη Θάλασσα της Ιαπωνίας, όπως συνηθίζεται σε μια δοκιμή.

  Πρόκειται για προκλητική δοκιμή ή πυρηνική επίθεση;

  Ένα τεράστιο, παγκόσμιο δίκτυο πληροφοριών, επιτήρησης και αναγνώρισης των ΗΠΑ αρχίζει να παράγει πληροφορίες. Στο Κολοράντο, πιλότοι μάχης τρέχουν προς τα μαχητικά αεροσκάφη που περιμένουν στην άσφαλτο, έτοιμα να βγουν στον αέρα.

  15 δευτερόλεπτα μετά την εκτόξευση

  Ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος (ICBM) έχει ταξιδέψει αρκετά μακριά ώστε οι δορυφορικοί αισθητήρες να προσδιορίζουν την τροχιά του με μεγαλύτερη ακρίβεια. Η προοπτική είναι καταστροφική: το «τέρας» ταξιδεύει προς τις ηπειρωτικές Η.Π.Α.

  Κάτω από το Πεντάγωνο, μέσα στο καταφύγιο της πυρηνικής διοίκησης, ο υπουργός Άμυνας και ο πρόεδρος του Μικτού Επιτελείου Στρατού αναλαμβάνουν ρόλο.

  Μόλις τα ραντάρ εδάφους παρέχουν δευτερεύουσα επιβεβαίωση ότι ένας επιθετικός πύραυλος είναι καθ’ οδόν προς την Ανατολική Ακτή, μια επικίνδυνη στρατηγική έρχεται στο προσκήνιο: Εκτόξευση με προειδοποίηση.

  Αυτό σημαίνει ότι από τη στιγμή που τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησής τους έχουν προειδοποιήσει για μια επικείμενη επίθεση, οι ΗΠΑ δεν θα περιμένουν να δεχτούν φυσικά ένα πυρηνικό χτύπημα πριν ξεκινήσουν την αντεπίθεσή τους.

  Πρέπει όμως να δώσει την εντολή ο πρόεδρος. Βρίσκεται στην τραπεζαρία του Λευκού Οίκου και διαβάζει τα έγγραφα ενημέρωσης του. Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας μπαίνει ορμητικά στο δωμάτιο με το τηλέφωνο στο χέρι. Μιλώντας από το καταφύγιο κάτω από το Πεντάγωνο, ο υπουργός Άμυνας λέει στον πρόεδρο ότι η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε έναν επιθετικό πύραυλο στις Η.Π.Α.

  Ο πρόεδρος σε μικρό χρονικό διάστημα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Όπως όλοι σχεδόν οι Πρόεδροι των ΗΠΑ είναι ανεπαρκώς ενημερωμένοι για την διαδικασία σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου αλλά θα έχει μόνο έξι λεπτά για να αποφασίσει ποια πυρηνικά όπλα θα εκτοξεύσει ως απάντηση.

  Ο Ρόναλντ Ρίγκαν έγραφε στα απομνημονεύματά του: «Έξι λεπτά για να αποφασίσεις πώς να απαντήσεις σε ένα χτύπημα και αν θα απελευθερώσεις τον Αρμαγεδδώνα! Πώς θα μπορούσε κανείς να εφαρμόσει τη λογική σε μια τέτοια εποχή;».

  Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας σκέφτεται να πάρει τηλέφωνο έναν Βορειοκορεάτη αξιωματούχο όταν τον παραμερίζει ο ειδικός πράκτορας που είναι υπεύθυνος για την προστασία του προέδρου.

  Στον σταθμό Clear Space Force στην Αλάσκα, το ραντάρ μεγάλης εμβέλειας βλέπουν για πρώτη φορά τον επιθετικό πύραυλο καθώς πλησιάζει στον ορίζοντα. Ένα μέλος της Πολεμικής Αεροπορίας σηκώνει το «κόκκινο τηλέφωνο».

  «Αυτό είναι ξεκάθαρο», αναφέρει. «Η αναφορά ιστότοπου είναι έγκυρη. Ένα αντικείμενο».

  Αυτή η εγκατάσταση στην Αλάσκα είναι μία από τις έξι εγκαταστάσεις ραντάρ εδάφους έγκαιρης προειδοποίησης που παρακολουθούν πιθανή πυρηνική επίθεση μετά τον Ψυχρό Πόλεμο.

  Οι άλλες βρίσκονται στην Καλιφόρνια, τη Μασαχουσέτη, τη Βόρεια Ντακότα, τη Γροιλανδία και στο RAF Fylingdales στο North Yorkshire Moors.

  Τώρα ξεκινά η απόπειρα αναχαίτισης. Όμως, εννέα από τις 20 δοκιμές αναχαίτισης απέτυχαν. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει μόνο 55% πιθανότητα το «τέρας» να καταρριφθεί πριν φτάσει στο στόχο του.

  10 λεπτά μετά την εκτόξευση

  Ο πρόεδρος έχει μεταφερθεί σε ένα καταφύγιο κάτω από την ανατολική πτέρυγα του Λευκού Οίκου, το οποίο αρχικά χτίστηκε για να κρύψει τον Πρόεδρο Ρούσβελτ κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

  Δίπλα του στέκεται ένας στρατιωτικός που κουβαλάει τη βαλίτσα έκτακτης ανάγκης, μια τσάντα από αλουμίνιο και δέρμα που περιέχει τις εκτελεστικές εντολές που μπορούν να τεθούν σε ισχύ όταν συμβεί πυρηνική επίθεση.

  Ο πρόεδρος των ΗΠΑ έχει την αποκλειστική εξουσία να εκτοξεύει τα πυρηνικά όπλα της χώρας του. Συμβουλεύεται τον υπουργό Άμυνας και τον πρόεδρο του Μικτού Επιτελείου Στρατού τι πρέπει να κάνει.

  Κανείς δεν θέλει να εκτοξεύσει πυρηνικά όπλα από μόνος του.

  Ο υπουργός Άμυνας τον προτρέπει να συμβουλευτεί τους ομολόγους του στη Ρωσία και την Κίνα.

  Ο υπουργός Άμυνας προτρέπει να είμαστε προσεκτικοί, εκφράζοντας αυτό που όλοι φοβούνται:

  Δεν υπάρχει τρόπος να γνωρίζουμε εάν μια επερχόμενη επίθεση βαλλιστικού πυραύλου είναι πλαστή, σχεδιασμένη να ξεγελάσει τον πρόεδρο να ξεκινήσει πυρηνικό πόλεμο ή ακόμα και αν η κεφαλή είναι οπλισμένη με πυρηνικά όπλα.

  Ο πρόεδρος βάζει το χέρι στο πορτοφόλι του για την κάρτα με πλαστικοποιημένους πυρηνικούς κωδικούς που πρέπει να έχει μαζί του ανά πάσα στιγμή.

  Οι πόρτες του καταφυγίου ανοίγουν. Δέκα μέλη της ομάδας Counter Assault οπλισμένα με αερόψυκτες καραμπίνες SR-16 και τυφέκια επίθεσης AR-15 εισέβαλαν στο δωμάτιο. Ορμούν στον πρόεδρο και τον σηκώνουν από τις μασχάλες, τα πόδια του δεν ακουμπούν πια στο έδαφος.

  14 λεπτά μετά την εκτόξευση

  Ο πρόεδρος μεταφέρεται στο ελικόπτερο Marine One, ένα αεροσκάφος θωρακισμένο ενάντια στον ηλεκτρομαγνητικό παλμό που συνοδεύει μια πυρηνική λάμψη.

  Ωστόσο, κανείς δεν έχει ιδέα εάν το σύστημα θα καταρρεύσει σε έναν πυρηνικό πόλεμο, προκαλώντας την κατακόρυφη πτώση του ελικοπτέρου στη Γη.

  Το σχέδιο είναι ένας από τους ειδικούς χειριστές να πηδήξει από κοινού με τον πρόεδρο από το αεροσκάφος εάν ο πιλότος δεν μπορεί να το βγάλει εγκαίρως από την επικίνδυνη ζώνη.

  Αλλά οι στρατιωτικοί σύμβουλοι του προέδρου διαφωνούν με αυτό το σχέδιο, καθώς ο πρόεδρος δεν έχει δώσει ακόμη το «πράσινο φως» για αντεπίθεση.

  Δορυφορικοί αισθητήρες εντόπισαν την εξάτμιση ενός βαλλιστικού πυραύλου που εκτοξεύτηκε από υποβρύχιο (SLBM) που έχει διαρρήξει την επιφάνεια του Ειρηνικού Ωκεανού, 350 μίλια από τις ακτές της Καλιφόρνια.

  Το επίφοβο SLBM μπορεί να χτυπήσει στόχο εντός των ΗΠΑ ακόμα πιο γρήγορα από έναν ICBM. Κανείς δεν μπορεί να πει σε ποιον ανήκει ο πύραυλος, ούτε το υποβρύχιο από το οποίο εκτοξεύτηκε, αλλά όλων των μυαλό πάει στη Βόρεια Κορέα.

  Οι αξιωματικοί στα κέντρα ελέγχου σε όλη τη χώρα αναγνωρίζουν αυτήν την κατάσταση: την αρχή του τέλους του κόσμου. Η αποτροπή απέτυχε. Πυρηνικός πόλεμος σε εξέλιξη.

  Πίσω στο γκαζόν του Λευκού Οίκου, το Marine One ετοιμάζεται για απογείωση. Πολλοί από τους συμβούλους του προέδρου έχουν μείνει πίσω στο Επιχειρησιακό Κέντρο Έκτακτης Ανάγκης.

  Έχουν διαβάσει ενημερώσεις σχετικά με αυτό το είδος σεναρίου και έχουν συμβιβαστεί με αυτό που συμβαίνει. Όπως λέγεται ότι ο Πρόεδρος Κάρτερ και ο Πρόεδρος Ρίγκαν αποφάσισαν, θα κατέβουν με το πλοίο.

  21 λεπτά μετά την εκτόξευση

  Οι πύραυλοι από το υποβρύχιο στοχεύουν το εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας Diablo Canyon, μια εγκατάσταση 750 στρεμμάτων 85 πόδια πάνω από τον Ειρηνικό.

  Το Diablo είναι το μόνο πυρηνικό εργοστάσιο στην Καλιφόρνια που παραμένει ενεργό.

  Όταν ένα πυρηνικό όπλο εκρήγνυται στον αέρα, η ακτινοβολία που απελευθερώνεται στην ατμόσφαιρα εξαφανίζεται με την πάροδο του χρόνου.

  Η επίθεση σε έναν πυρηνικό αντιδραστήρα με πυρηνικό πύραυλο είναι εντελώς διαφορετική.

  Όλα αυτά εγγυώνται την κατάρρευση του πυρήνα του αντιδραστήρα, με αποτέλεσμα μια πυρηνική καταστροφή που θα διαρκέσει για χιλιάδες χρόνια.

  Αυτό παραβιάζει τις Συμβάσεις της Γενεύης όμως δεν υπάρχουν κανόνες στον πυρηνικό πόλεμο.

  Ο πύραυλος που εκτοξεύτηκε από το υποβρύχιο εκρήγνυται στο φαράγγι Diablo. Ο πυρηνικός σταθμός καταναλώνεται σε μια αναλαμπή πυρηνικού φωτός.

  Υπάρχει μια τεράστια φωτοβολίδα. Η έκρηξη καταστρέφει εγκαταστάσεις. Ένα πυρηνικό μανιτάρι. Γνωστό ως «The Devil’s Scenario», το χειρότερο από τα χειρότερα σενάρια έχει συμβεί.

  23 λεπτά μετά την εκτόξευση

  Καθώς το Marine One απογειώνεται, ο πρόεδρος ενημερώνεται ότι μια πυρηνική βόμβα έπληξε την Καλιφόρνια.

  Αφαιρεί την κάρτα κωδικού από το πορτοφόλι του και προετοιμάζεται να εγκρίνει μια αντεπίθεση κατά της Βόρειας Κορέας με 82 πυρηνικές κεφαλές.

  Φωτογραφία: REUTERS/Elizabeth Frantz

  Αυτό το χτύπημα αντιποίνων θα εγγυηθεί τον θάνατο εκατομμυρίων ανθρώπων, ίσως και δεκάδων εκατομμυρίων ανθρώπων, μόνο στην κορεατική χερσόνησο.

  24 λεπτά μετά την εκτόξευση

  Τέσσερα μίλια βορειοδυτικά του σταθμού ηλεκτροπαραγωγής του φαραγγιού Diablo, ένας κτηνοτρόφος φροντίζει το κοπάδι του όταν τον εκτινάσσεται από την έκρηξη του πυρηνικού πυραύλου. Είναι ζωντανός εν μέρει λόγω της γεωγραφίας.

  Η γη και η πέτρα απομάκρυναν μέρος της θανατηφόρας θερμικής ακτινοβολίας της βόμβας.

  Η πίεση από τη βόμβα έσκισε τα ρούχα του και τον πέταξε στο έδαφος. Εντοπίζοντας το smartphone του στο χώμα, αρχίζει να κινηματογραφεί τι συμβαίνει.

  Γνωρίζει τα θανατηφόρα επίπεδα ακτινοβολίας που δέχεται, αλλά ανεβάζει το βίντεο με το σύννεφο μανιταριών στο Facebook.

  Το βίντεό του συνδέεται με το Διαδίκτυο μέσω ενός δορυφόρου επικοινωνίας που περνά από πάνω και αρχίζει να κάνει τον γύρο του κόσμου. Οι αναφορές αρχίζουν να κατακλύζουν το διαδίκτυο, με τα hashtags #NuclearWar, #Armageddon και #EndOfTheWorld.

  Η βόμβα καταστρέφει την εγκατάσταση των 750 στρεμμάτων. Μία επίθεση εναντίον ενός πυρηνικού σταθμού σημαίνει ότι ραδιενεργά κομμάτια ράβδων αναλωμένου καυσίμου σπέρνονται στα συντρίμμια και διασκορπίζονται παντού.

  32 λεπτά μετά

  Ο υπουργός Άμυνας παραμένει προσηλωμένος στο να ειδοποιήσει τον Ρώσο Πρόεδρο.

  Τα αμερικανικά ICBM, που εκτοξεύθηκαν από ένα πεδίο πυραύλων στο Γουαϊόμινγκ, πρέπει να ταξιδέψουν απευθείας πάνω από τη Ρωσία για να φτάσουν στη Βόρεια Κορέα.

  Η Ρωσία πρέπει να προειδοποιηθεί.

  33 λεπτά μετά

  Πετώντας προς το Πεντάγωνο, το βορειοκορεατικό ICBM εισέρχεται στην τελική φάση – τα τελευταία 100 δευτερόλεπτα πριν εκραγεί.

  Στο πρώτο κλάσμα του χιλιοστού του δευτερολέπτου μετά την έκρηξη, μια λάμψη φωτός υπερθερμαίνει τον αέρα στους 180 εκατομμύρια βαθμούς Φαρενάιτ, δημιουργώντας μια τεράστια βολίδα που αποτεφρώνει τα πάντα στο πέρασμά της.

  Δεν μένει τίποτα όρθιο. Ποτέ στην ιστορία της ανθρωπότητας δεν σκοτώθηκαν τόσο πολλά ανθρώπινα όντα τόσο γρήγορα. Από τότε που ένας αστεροειδής μεγέθους βουνού έπεσε στη Γη πριν από 66 εκατομμύρια χρόνια, δεν έχει δημιουργηθεί τόση παγκόσμια καταστροφή με ένα μόνο χτύπημα.

  Περνούν δέκα δευτερόλεπτα. Η βολίδα υψώνεται τρία μίλια στον αέρα. Όσοι έχουν επιζήσει από την αρχική έκρηξη αρκετά μίλια από το σημείο μηδέν παγιδεύονται σε δρόμους που λιώνουν και καίγονται ζωντανοί.

  Η ακτίνα των 15 μιλίων που περιβάλλει το Πεντάγωνο είναι μια κόλαση. Δεν υπάρχει ρεύμα. Καμία τηλεφωνική υπηρεσία. Στις αποθήκες πυρηνικής διοίκησης σε όλη τη χώρα, η επαφή με τον πρόεδρο έχει χαθεί.

  Αγνοείται ο Αμερικανός πρόεδρος

  Μέσα στο Site R, το υπόγειο κέντρο διοίκησης στην Πενσυλβάνια, ο υπουργός Άμυνας και ο αντιπρόεδρος προσπαθούν απεγνωσμένα να προσεγγίσουν τους Ρώσους ομολόγους τους. Λένε στους Ρώσους ότι έχουν χάσει την επαφή με τον πρόεδρό τους: Αγνοείται; Θεωρείται νεκρός;

  Καθώς η συζήτηση συνεχίζεται, φτάνουν επιτέλους σε έναν αξιωματικό του ρωσικού Γενικού Επιτελείου.

  «Οι ΗΠΑ δέχονται πυρηνική επίθεση», λένε, προσθέτοντας ότι είναι επιτακτική ανάγκη η Ρωσία να απέχει από οποιαδήποτε στρατιωτική ενέργεια έως ότου οι δύο αντίπαλοι με πυρηνικά όπλα μπορέσουν να επικοινωνήσουν με τους δύο προέδρους τους.

  «Ο πρόεδρός σας θα έπρεπε να μας έχει καλέσει μέχρι τώρα», λέει ο ρώσος αξιωματικός στην άλλη άκρη της γραμμής και κλείνει.

  42 λεπτά μετά

  Κανείς δεν έχει νέα από τον πρόεδρο των ΗΠΑ γιατί όταν η πυρηνική βόμβα χτύπησε το Πεντάγωνο, το Marine One αντιμετώπισε βλάβη του συστήματος από τον ηλεκτρομαγνητικό παλμό και άρχισε να συντρίβεται.

  Ο χειριστής του απομάκρυνε τον πρόεδρο από την ανοιχτή πόρτα του αεροσκάφους σε μια προσπάθεια να του σώσει τη ζωή.

  Οι δύο άνδρες προσγειώθηκαν σε δασική περιοχή. Ο πράκτορας είναι νεκρός, ο λαιμός του έσπασε, ο πρόεδρος όμως σώθηκε χάρη στο σώμα του πράκτορα. Υπάρχει ένα βαθύ τραύμα στο μέτωπό του, το χέρι του και το πόδι του είναι σπασμένα. Είναι αβοήθητος και απελπισμένος. Θα τον εντοπίσει άραγε κανείς έγκαιρα;

  43 λεπτά μετά

  Ο Ρώσος πρόεδρος είναι έξαλλος. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του ακόμη και ο ίδιος φοβάται τα χειρότερα.

  Εικάζει ότι εκατοντάδες πυρηνικές κεφαλές κατευθύνονται σε ρωσικό έδαφος – από τους “οπορτουνιστές Αμερικανούς” σε μια προληπτική κρυφή επίθεση όπως πιστεύει – και επιλέγει να εξαπολύσει πυρηνική αντεπίθεση στις Ηνωμένες Πολιτείες. Χίλιοι ICBM κατευθύνονται προς την Αμερική.

  49 λεπτά και 30 δευτερόλεπτα μετά

  Ο υπουργός Άμυνας ορκίζεται Γενικός Διοικητής. Τα δορυφορικά συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης δείχνουν μια επίθεση εισερχόμενων ρωσικών πυραύλων.

  Τριακόσια μίλια πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Βόρεια Κορέα πυροδοτεί ένα όπλο Super-EMP σε μεγάλο ύψος.

  Ένα όπλο ηλεκτρομαγνητικού παλμού δεν βλάπτει ανθρώπους, ζώα ή φυτά, αλλά καταστρέφει μεγάλα τμήματα και των τριών ηλεκτρικών δικτύων της Αμερικής.

  Τρένα του μετρό, εμπορευματικά και επιβατικά τρένα συγκρούονται ή συντρίβονται. Τα αεροπλάνα χάνουν τον έλεγχο και πέφτουν στο έδαφος.

  Οι αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου σπάνε και εκρήγνυνται, λύματα ξεχύνονται παντού, τα φράγματα έσκασαν, δεν υπάρχυν τηλέφωνα φώτα, καύσιμα, νοσοκομειακός εξοπλισμός. Οι άνθρωποι αρχίζουν να φεύγουν με τα πόδια.

  Οι ρωσικές πυρηνικές κεφαλές αρχίζουν να πέφτουν βροχή στις ΗΠΑ, και στόχοι σε όλη την Ευρώπη χτυπιούνται ταυτόχρονα. Οι αεροπορικές βάσεις σε όλη την ήπειρο καταστρέφονται και οι πρωτεύουσες πλήττονται με πυρηνικές κεφαλές.

  Εκατομμύρια άνθρωποι πεθαίνουν και δεκάδες αριστουργήματα του πολιτισμού καταστρέφονται.

  72 λεπτά μετά…

  Σε όλες τις ΗΠΑ, την Ευρώπη και την κορεατική χερσόνησο, εκατοντάδες εκατομμύρια άνθρωποι είναι νεκροί και πεθαίνουν, ενώ εκατοντάδες στρατιωτικά αεροσκάφη πετούν στον αέρα μέχρι να τελειώσουν τα καύσιμα.

  Το τελευταίο από τα πυρηνικά οπλισμένα υποβρύχια κινείται κρυφά στη θάλασσα, περιπολώντας σε κύκλους μέχρι τα πληρώματα να ξεμείνουν από τρόφιμα.

  Στη στεριά, οι επιζώντες κρύβονται σε αποθήκες. Όσοι τελικά θα βγουν από αυτά τα καταφύγια θα αντιμετωπίσουν αυτό που προέβλεψε ο Ρώσος ηγέτης του Ψυχρού Πολέμου Νικήτα Χρουστσόφ σε περίπτωση πυρηνικού πολέμου.

  «Οι επιζώντες θα ζηλέψουν τους νεκρούς».

  Πηγη:newit.gr