Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, ένας 41χρονος φορέας του ΑΙDS στη Ρόδο, ο οποίος κατηγορείται μετά από μήνυση μιας 50χρονης πρώην συντρόφου του ότι της μετέδωσε σκόπιμα τη νόσο.

Ο κατηγορούμενος μετά την απολογία του προφυλακίστηκε με ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέως Ρόδου, για τις πράξεις της βαριάς σκοπούμενης ή μη σωματικής βλάβης σε βάρος συντρόφου, της σωματικής βλάβης ελαφρά με συνεχή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση σε βάρος συντρόφου και της απειλής σε βάρος συντρόφου κατά τη διάρκεια της συμβίωσης και για παράβαση μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Ειδικότερα φέρεται πως ενώ γνώριζε ήδη από το έτος 2003-2004, ότι ήταν φορέας της μολυσματικής νόσου, εντούτοις ουδέποτε την ενημέρωσε.

Η 50χρονη κατήγγειλε στις 24 Αυγούστου 2022 στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, ότι της μετέδωσε σκόπιμα την νόσο. Κατέθεσε ακόμη ότι ήταν κακοποιητικός και εκδικητικός.

Όπως έγραψε η «Δημοκρατική», η υπόθεση έχει προσλάβει ασύλληπτες διαστάσεις, καθώς ο 41χρονος έχει παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, κατηγορούμενος για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, για κατάχρηση ανηλίκου που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση και για σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση, αδικήματα που φέρονται να τελέσθηκαν στη Ρόδο κατά τα έτη 2018 έως και τον Φεβρουάριο του 2020.


Πηγή