Το βίντεο

Ένα πανίσχυρο πυρηνικό όπλο εκρήγνυται πάνω από το Λονδίνο. Στην προσομοίωση χρησιμοποιείται ένας πύραυλος με πυρηνική κεφαλή 750 κιλοτόνων.

«Με την έκρηξη, μία πύρινη σφαίρα τόσο σκληρή όσο ο Ήλιος, εξαπλώνεται ταχύτατα. Έχει ακτίνα 950 μέτρων. Ό,τι βρίσκεται μέσα σε αυτήν την πύρινη σφαίρα εξαϋλώνεται ακαριαία. Στην προσομοίωσή μας το επίκεντρο αυτής της έκρηξης είναι το Ουέστμινστερ. Οι άνθρωποι μέσα σε αυτήν την ακτίνα δε θα νιώσουν τίποτα», περιγράφεται στις εικόνες.

Η καταστροφή απλώνεται στα πέντε χιλιόμετρα γύρω από το επίκεντρο.

«Αυτές οι περιοχές θα υποστούν τη μεγαλύτερη καταστροφή. Κτίρια θα καταστραφούν και τα συντρίμμια θα γεμίσουν τους δρόμους δημιουργώντας μία ακραία επικίνδυνη κατάσταση για όλους στην περιοχή».

Οι πρώτοι νεκροί θα ξεπεράσουν τις 250.000 και οι τραυματίες τις 600.000. Σε ακτίνα 10 χιλιομέτρων η ραδιενέργεια προκαλεί εγκαύματα τρίτου βαθμού και εκρήγνυνται πρατήρια καυσίμων, εγκαταστάσεις φυσικού αερίου, πηγές ενέργειας. Aκόμη 450.000 άνθρωποι θα πεθάνουν από εγκαύματα, τραυματισμούς, συντρίμμια και ραδιενέργεια.

Με τον χρόνο, θα προστεθούν ακόμη 100.000 νεκροί. Υπολογίζεται πως οι νεκροί στο Λονδίνο θα ξεπεράσουν τις 900.000 και οι τραυματίες τα 2 εκατομμύρια.

Συνεχείς απειλές

Η Ρωσία απειλεί συνεχώς τη Μεγάλη Βρετανία και τη διεθνή κοινότητα με χρήση πυρηνικών όπλων. Ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν δηλώνει πως έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου Sarmat που μπορεί να φέρει πανίσχυρες πυρηνικές κεφαλές.

Ωστόσο, ο νέος πύραυλος απέτυχε σε τέσσερις δοκιμές, με την τελευταία στις 21 Απριλίου του 2022.

Ένας τεράστιος κρατήρας έχει δημιουργηθεί κοντά σε μία από τις εξέδρες εκτόξευσης του κοσμοδρομίου Πλεσέτσκ στον βορρά. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν πως πιθανότατα ο πύραυλος εξερράγη στο σιλό, καταστρέφοντας την υποδομή της εξέδρας εκτόξευσης Γιουμπιλέινι.

Η Ρωσία βρυχάται αλλά δυσκολεύεται να κατασκευάσει πανίσχυρα πυρηνικά όπλα, όμως ακόμη και αυτά που διαθέτει μπορούν να καταστρέψουν τον κόσμο.


Πηγή