Ο κ. Δερμεντζόπουλος μίλησε για την κατάσταση στον Έβρο μετά την συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ταγίπ Ερντογάν.

«Υπάρχει ένα ζήτημα ακόμα με το μεταναστευτικό, η αλήθεια είναι πως η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον Ταγίπ Ερντογάν και η διατήρηση αυτού του καλού κλίματος πιουν όλοι θέλουμε να υπάρχει και να έχει και συνέχεια, θα επηρεάσει και την περιοχή μας», είπε αρχικά.

«Η περιοχή μας βρέθηκε στο επίκεντρο για πολλά ζητήματα που επηρέασαν τα εθνικά μας, είτε είναι το μεταναστευτικό, που η κυβέρνηση πήρε πολλά μέτρα τα τελευταία χρόνια – όπως για παράδειγμα η ιστορία με τον φράχτη στον Έβρο και την επέκτασή του. Επίσης και με την ενεργειακή αυτονομία και επάρκεια που θέλουμε να έχουμε, και γι’ αυτό έχουμε αναβαθμίσει και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης. Είναι σημαντικό για εμάς να διατηρηθεί ένα καλό κλίμα που φαίνεται ότι έχει ξεκινήσει», πρόσθεσε ο κ. Δερμεντζόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός έχει τονίσει την σημασία του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης και στην πρόσφατη συνάντηση με τον κ. Μπάιντεν. Πραγματικά το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης έχει αναβαθμιστεί, παίζει σημαντικό γεωστρατηγικό ρόλο που χρόνια τώρα ευαγγελιζόμασταν προς αυτή την κατεύθυνση. Και φυσικά η διατήρηση του καλού κλίματος με την Τουρκία, θα βοηθήσει και στη διαχείριση του μεταναστευτικού και να αφήσει την περιοχή που όλοι μας θέλουμε να προκαλέσουμε ισόρροπη ανάπτυξη από την Αλεξανδρούπολη και στον υπόλοιπο νομό, παίρνοντας μία σειρά από κυβερνητικές πρωτοβουλίες που σιγά σιγά ξεδιπλώνονται», τόνισε κλείνοντας.


Πηγή