Οι δυο άνδρες συζήτησαν για περισσότερα από 30 λεπτά με γνώμονα την βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και στόχο την αποκλιμάκωση της έντασης.

Η σημερινή συνάντηση του Έλληνα πρωθυπουργού και του Τούρκου προέδρου δεν θυμίζει σε τίποτα τις προηγούμενες συναντήσεις τους.

Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χαμογελούν και δίνουν τα χέρια τους, με το κλίμα μεταξύ των δύο ηγετών να είναι θερμό.

«Έχουμε μια νέα κυβέρνηση, άρα έχουμε νέα ομάδα στο υπουργικό συμβούλιο» είπε ο Τούρκος πρόεδρος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να αναφέρει: «Όπως και εμείς. Αλλά αντιλαμβάνομαι ότι οι υπουργοί μας έχουν ήδη μιλήσει και ξεκίνησαν μια καλή επαφή».

Κατά την έναρξη της συζήτησης στην αίθουσα μπήκε ο Ιμπραχίμ Καλίν, πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών, ο οποίος συνεχάρη τον Κυριάκο Μητσοτάκη και του ευχήθηκε καλή επιτυχία, με τον Έλληνα πρωθυπουργό να του ανταποδίδει τις ευχές.

Σημειώνεται πως στόχος της Ελλάδας είναι να διατηρηθεί το καλό κλίμα και η δυναμική που έχει διαμορφωθεί μετά τους φονικούς σεισμούς που έπληξαν την Τουρκία μέχρι και σήμερα, ώστε να αποφευχθεί η ένταση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.


Πηγή