Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 6 χιλιόμετρα.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική, καθώς και στις περιοχές της Τρίπολης, του Αγρινίου και της Λάρισας.

Σημειώνεται ότι οι σεισμολόγοι δεν έχουν ακόμα καθαρή εικόνα για το εάν πρόκειται για τον κύριο σεισμό, ενώ η προσοχή τους στρέφεται στη μετασεισμική δραστηριότητα στην περιοχή, καθώς σημειώθηκαν δύο ακόμα μετασεισμοί, 2,5 και 2,6 Ρίχτερ, μέσα στα επόμενα 10 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες ή υλικές ζημιές στην Αταλάντη.

«Δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης»

Ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ Ευθύμης Λέκκας τόνισε στο MEGA πως ο σεισμός των 4,8 Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης δεν συνδέεται με το ρήγμα της Αταλάντης.

«Η πρώτη εκτίμηση είναι ότι έχουμε να κάνουμε αρχικά με ένα σεισμό της τάξης των 5,1 Ρίχτερ σύμφωνα με το ευρωπαϊκό δίκτυο. Μετά υποβαθμίστηκε σε 4,8 Ρίχτερ, δεν είναι το τελικό μέγεθος του σεισμού αυτού», είπε αρχικά.

«Ο σεισμός είναι κοντά στην Αταλάντη, αλλά δεν συνδέεται με το ρήγμα, το οποίο έχει βαρύ ιστορικό από τον 19ο αιώνα και έχει δώσει σεισμό 7 Ρίχτερ, με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες καταστροφές. Είναι ένα ρήγμα που αντιμετωπίζοθμε με δέος», είπε και συμπλήρωσε πως πρόκειται για ένα κοντινό ή εγκάρσιο ρήγμα που απέχει τουλάχιστον 200 χλμ από το ρήγμα της Αταλάντης.

Ο Ευθύμης Λέκκας σύστησε στους κατοίκους της περιοχής να μην προσεγγίζουν μέσα στις επόμενες ώρες παλιά σπίτια και περιοχές που υπάρχει ο κίνδυνος να σημειωθούν κατολισθήσεις, ενώ τόνισε πως θα πρέπει να είναι προσεκτικοί χωρίς να χάνουν τη ψυχραιμία τους.


Πηγή