Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για δύο τουρίστριες από τη Γαλλία, οι οποίες αναζητούνται από το πρωί της Παρασκευής (14/06/2024) όταν και δηλώθηκε η εξαφάνισή τους.

Πρόκειται για μια 73χρονη και μία 64χρονη, οι οποίες είχαν πάει για πεζοπορία, με τις έρευνες να επικεντρώνονται σε μονοπάτια της περιοχής και τους ανθρώπους του νησιού να τις αναζητούν.

Τελευταίο στίγμα που έδωσε η μία από τις δύο ήταν μία φωτογραφία που έστειλε στον ιδιοκτήτη του καταλύματός της, στην οποία φέρεται να απεικονίζεται πεσμένη στο έδαφος και μάλιστα να του γράφει ότι δεν είναι καλά.

«Είναι δύσκολο, ψάχνουμε»

«Δύο γυναίκες αρκετά μεγάλης ηλικίας έχουν χαθεί δύο ημέρες και είμαστε στα βουνά από το πρωί ως το βράδυ. Έχουμε βγει με drones και ιδιωτών αλλά και της Πυροσβεστικής και σκανάρουμε σπιθαμή προς σπιθαμή. Είναι δύσκολο, μπορεί να σκανάρουμε εμείς τα μονοπάτια και να είναι κάπου πιο δίπλα. Ψάχνουμε», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο δήμαρχος της Σίκινου, Βασίλης Μαράκης.

«Η μία κυρία δεν είχε καθόλου κινητό, το είχε αφήσει στο ξενοδοχείο και η δεύτερη έκλεισε το κινητό, πιθανότατα έμεινε από μπαταρία. Έστειλε μια φωτογραφία η οποία δεν απεικονίζει τίποτα. Οι συντεταγμένες μάς είπαν ότι είναι στη νότια πλευρά του νησιού, είναι όλο το νησί. Έχουμε διανύσει όλες τις παραλίες, όλα τα μονοπάτια. Κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».


Πηγή