Από υποψηφιότητα-έκπληξη στο απόλυτο φαβορί. Ο μέχρι πρότινος άγνωστος Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί μαζί την Έφη Αχτσιόγλου, την οποία ξεπέρασε κατά 9 μονάδες στον πρώτο γύρο, την ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης πέρασε την εκλογική βραδιά που τον ανέδειξε νικητή μαζί με τον σύντροφό του που βρισκόταν στο πλάι σε κάθε του βήμα.

Δίπλα του βρέθηκε και ο πατέρας του, ο οποίος μάλιστα εκτίμησε ότι ο γιος του θα είναι ο νικητής των εκλογών.

«Ο κόσμος είναι που δίνει τη δύναμη στους ανθρώπους έτσι δεν είναι; Ο κόσμος ξέρει και εκτιμά. Ο κόσμος είναι πάρα πολύ ενημερωμένος. Έχουμε μεγάλο σεβασμό στον κόσμο εμείς σαν οικογένεια», δήλωσε ο πατέρας του Στέφανου Κασσελάκη.

Όσον αφορά στην επόμενη Κυριακή εκτίμησε ότι όλα θα πάνε καλά.

Με πίτσες ο Στέφανος Κασσελάκης παρακολούθησε τα αποτελέσματα

Όμως όπως και σε κάθε μεγάλη εκλογική βραδιά η πείνα χτύπησε την πόρτα του επιτελείου του. Ο ντελιβεράς με τις πίτσες ήρθε, αλλά όπως είπε ο ίδιος δεν ήξερε που ήρθε ούτε ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελλάκης που παρέλαβε τα φαγητά.

Μια μέρα μετά την νίκη του πρώτου γύρου ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζει κανονικά τη ρουτίνα του.

Ως έναν άνθρωπο με έντονο επικοινωνιακό χάρισμα τον περιέγραψε ο σκηνοθέτης Νίκος Σούλης, που έχει αναλάβει κάποια από τα βίντεό του.

Την απόλυτη στήριξη στο πρόσωπό του έδειξαν και σύντροφοί του, βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως ο Ευάγγελος Αποστολακης, Γιώργος Τσίπρας, Ραλλία Χρηστίδου και Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Είναι ένα πολιτικό μήνυμα που ζητάει αναδιάρθρωση και ανανέωση από τα κάτω προς τα πάνω», δήλωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.

«Προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας και οι εκλογές έγιναν πιο γνωστές»

Κάποιοι τον θεωρούν ως το πρόσωπο ενωτικό που αλλάζει του κανόνες του παιχνιδιού.

«Θα πρέπει να πιστωθεί και το γεγονός ότι εμφανίστηκε και ένα άλλο πρόσωπο, μια άλλη διαδικασία, εννοώ τον κ. Κασσελάκη, τον σύντροφο τον Κασσελάκη, ο οποίος, θα έλεγε κανένας, προσέλκυσε τα φώτα της δημοσιότητας και με αυτό τον τρόπο και οι εκλογές έγιναν πιο γνωστές», είπε ο πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας.

Αύρα Μητσοτάκη αλλά άρωμα Πολάκη «οσμίζονται» πάντως στη ΝΔ.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε την πρώτη του δημόσια κομματική εμφάνιση στην συνεδρίαση της επιτροπής εκλογών που συστάθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα μετά την πρώτη εκλογική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ τον Μάιο.

Σήμερα, μόλις 4 μήνες μετά, διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος μαζί με την Έφη Αχτσιόγλου.

Επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις του Στράτου Φαναρά

Τα αποτελέσματα της κάλπης της Κυριακής επιβεβαίωσαν τις εκτιμήσεις του Στράτου Φαναρά για το συντριπτικό προβάδισμα Κασσελάκη.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Metron Analysis είπε πως ιστορικά έχουν υπάρξει τέτοιες ανατροπές χωρίς να σημαίνει πως αυτό είναι το βασικό σενάριο.

«Η παράσταση νίκης ήταν υπέρ της κ. Αχτσιόγλου. Το θέμα είναι να δούμε εάν θα παραμείνει έτσι. Το ερώτημα 3είμναι τι θα κάνουν οι 20.000 που δεν πήγαν να ψηφίσουν την πρώτη Κυριακή. Είδαμε και στην έρευνα της Πέμπτης πως είχαμε μία ισοπαλία. Είναι εντυπωσιακή η διάσταση στις εκτιμήσεις για τα άτομα που πήγαν να ψηφίσουν. Δεν πιστεύω πως είναι ένα μεμονωμένο πολιτικό γεγονός και γι’ αυτό αφορά και το ΠΑΣΟΚ και τον Κ. Μητσοτάκη».

Αναφορικά με το μήνυμα αυτής της εκλογής, κ. Φαναράς είπε πως είναι το «καινούριο» που ίσως ο κόσμος να ήθελε.


Πηγή