«Το αουτσάιντερ Στέφανος Κασσελάκης κερδίζει την κούρσα για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα», γράφει ο Guardian, αναφέροντας μεταξύ άλλων, ότι «ο Κασσελάκης, ο οποίος φέρεται να μην είχε δεσμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρελθόν, μετακόμισε στην Αθήνα μόλις πριν από λίγους μήνες με τον Αμερικανό σύζυγό του Τάιλερ ΜακΜπεθ».

Το βρετανικό ΜΜΕ υπενθυμίζει τη θέση που είχε εκφράσει ο Κασσελάκης και αναφέρει ότι «αν το κόμμα θέλει να επιστρέψει στην εξουσία, θα πρέπει “να αντιγράψει το αμερικανικό πρότυπο των Δημοκρατικών το συντομότερο δυνατό”».

Η γαλλική Le Figaro σημειώνει ότι «ο ορμητικός 35χρονος απέδειξε ότι κατέχει τους κώδικες επικοινωνίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και επωφελήθηκε από τη γοητεία που ασκεί στα ελληνικά ΜΜΕ».

Ένας «ξένος» αναλαμβάνει τα ηνία του ΣΥΡΙΖΑ κλονίζοντας το πολιτικό σύστημα της Ελλάδας, είναι το σχόλιο του Euractiv.

«Ο πρώην συνεργάτης της Goldman Sachs και αρχάριος της πολιτικής Στέφανος Κασσελάκης εξελέγη ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ, του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που ελπίζει σε μια επάνοδο μετά τη βαριά ήττα στις εκλογές», αναφέρει το Reuters.

Η θητεία του Στέφανου Κασσελάκη στη Goldman Sachs είναι το χαρακτηριστικό στο οποίο εστιάζει και το πρακτορείο Bloomberg.


Πηγή