Ήταν 29 Αυγούστου όταν ο Στέφανος Κασσελάκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. «Μια υποψηφιότητα ριζοσπαστική όπως και η ζωή μου», θα πει.

Αμερικανοτραφής, πρώην τραπεζίτης και αυτοδημιούργητος επιχειρηματίας στη Ναυτιλία αποφάσισε να μπει στον πολιτικό στίβο της χώρας.

Πολλοί λένε πως δεν έχει DNA ΣΥΡΙΖΑ κι εκείνος απαντά: «Δεν νιώθω ξένο σώμα. Άλλο κόμμα ΣΥΡΙΖΑ και άλλο κόσμος ΣΥΡΙΖΑ».

Ταράζει τα νερά στην Κουμουνδούρου και την ίδια ώρα βγαίνει από τα στενά κομματικά όρια, απευθύνοντας διαδικτυακό κάλεσμα σε όποιους τολμούν… να σπάσουν μαζί του αυγά.

Ποιος είναι ο Στέφανος Κασσελάκης

Γεννήθηκε στο Μαρούσι και μεγάλωσε στην Εκάλη. Στα 14 του όμως έφυγε από την Ελλάδα μετά από οικονομική καταστροφή των γονιών του από το παραδικαστικό κύκλωμα.

Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Αρθρογραφούσε στον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης και τα χρόνια των μνημονίων ίδρυσε διαδικτυακή πλατφόρμα με τίτλο «CVfromGreece», δηλαδή βιογραφικά από την Ελλάδα.

Για 5 χρόνια δούλεψε ως τραπεζίτης στην Goldman Sachs. Δεν του άρεσε όμως και εγκατέλειψε το επάγγελμα θα πει.

Tο 2023 μπήκε στη ζωή του η πολιτική. Προσωπική επιλογή του Αλέξη Τσίπρα, επέστρεψε στην Ελλάδα για να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πρώτη στιγμή ήταν ιδιαίτερα ενεργός στα social media ανοίγοντας διάλογο με τους ψηφοφόρους. Σήμερα τους υπόσχεται μια πορεία σαν τη δική του.

Ο σύντροφός του και το σύμφωνο συμβίωση

Γνώρισε τον Τάιλερ στα 31 του. Νοσοκόμος στη ΜΕΘ ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της Αμερικής, τα παράτησε όλα και τον ακολούθησε σε αυτό το νέο εγχείρημα του στην Ελλάδα, ενώ έχουν υπογράψει και σύμφωνο συμβίωσης.

Σε κοινή τους συνέντευξη μάλιστα είχαν αναφερθεί και στην επιθυμία τους να γίνουν γονείς κάποια στιγμή και υιοθετήσουν ένα παιδί.

Μέσω του LIVE NEWS είχε αποκαλύψει πως τόσο ο ίδιος όσο και ο σύντροφος του είχαν δεχτεί απειλές.

Τι έλεγε για Τσίπρα και Μητσοτάκη

Για τον Αλέξη Τσίπρα έχει να λέει μόνο τα καλύτερα, ενώ δεν διστάζει να πει πως δέχτηκε πόλεμο και εκ των έσω.

Σήμερα πάντως διεκδικεί τη θέση του υποσχόμενος πως θα φορέσει και γραβάτα.

Από την άκρη του τραπεζιού στο δείπνο των υποψηφίων επικρατείας, ο Στέφανος Κασσελάκης διεκδικεί να κάτσει στην κεφαλή και να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον οποίον πάντως στο παρελθόν είχε δώσει την στήριξη του με άρθρο του.

Δομικές αλλαγές και ένα ριζικό λίφτινγκ για μια νέα σύγχρονη Αριστερά υπόσχεται ο 35χρονος υποψήφιος, ο οποίος κέρδισε την πρώτη κούρσα για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.


Πηγή