Με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα, οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας μπαίνουν στην πόλη του Μεσολογγίου και κατευθύνονται στην κεντρική πλατεία.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για το κόστος παραγωγής και τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους.

Οι αγρότες του νομού επέδωσαν ψήφισμα στον αντιπεριφερειάρχη και κατευθύνθηκαν στη διασταύρωση του κόμβου Βόνιτσας – Λευκάδας όπου παρατάχθηκαν με τα τρακτέρ.

Παράσταση διαμαρτυρίας στο κέντρο του Ναυπλίου έκαναν οι αγρότες της περιοχής.

Στο κέντρο των Μουδανιών έφτασαν με τα τρακτέρ οι αγρότες της Χαλκιδικής και παρέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον Δήμαρχο Ν. Προποντίδας.

«Ευελπιστώ ότι θα δοθεί μια λύση στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε στον αγροτικό τομέα ούτως ώστε να μπορέσουν κι αυτοί με τη σειρά τους να καλλιεργήσουν», ανέφερε ο δήμαρχος Νέας Προποντίδας, Μανώλης Καρράς.

Αύξηση του ποσού πρώτης αρωγής για τον εξοπλισμό που καταστράφηκε από την κακοκαιρία Ντάνιελ που χτύπησε τη Θεσσαλία, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός.

Οι αγρότες δηλώνουν πάντως ότι δεν μένουν ικανοποιημένοι καθώς βλέπουν το εισόδημά τους να εξανεμίζεται από την ακρίβεια στα εφόδια που χρησιμοποιούν για να καλλιεργήσουν τη σοδειά τους.

Στη Θεσσαλία τα μπλόκα ενισχύονται. Το απόγευμα της Τετάρτης οι αγρότες που έχουν στρατοπεδεύσει στον κόμβο της Καρδίτσας με εκατοντάδες τρακτέρ, θα πραγματοποιήσουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης.

Το μεγάλο ραντεβού έχει οριστεί για την Πέμπτη. Οι αγροτικοί σύλλογοι της Μακεδονίας θα πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια της έκθεσης Agrotica.

Αντίστοιχη συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν οι αγρότες της Θεσσαλίας το μεσημέρι του Σαββάτου στην άνω πύλη της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.


Πηγή