Με όλες τις δυνάμεις τους ρίχνονται οι πολιτικοί αρχηγοί στην τελική ευθεία για την κάλπη της 9ης Ιουνίου με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στις ευρωεκλογές.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ρίχνεται στη μάχη της Κρήτης την οποία φιλοδοξεί, όπως είπε, να ξαναβάψει γαλάζια.

«Έρχονται και λένε σήμερα κυρίως στα νέα παιδιά ότι μπορούμε με ένα μαγικό τρόπο να ξοδέψουμε 40δφις για μια τετραετία χωρίς να χρεοκοπήσει η χώρα. Σας λένε ψέματα κατάμουτρα και το ξέρουν αυτό. Στείλτε τους ένα μήνυμα ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω και θα παραμείνεις το δρόμο της σταθερότητας», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καλεί τους πολίτες να κάνουν την ανατροπή για η κυβέρνηση είπε ψέματα προεκλογικά για τα Τέμπη, τις μειώσεις φόρων και την ακρίβεια.

Σε συνέντευξή του στα «ΝΕΑ Σαββατοκύριακο» κάλεσε τους πολίτες να στείλουν μήνυμα στην αλαζονεία του 41%.

«Στις ευρωεκλογές πρέπει να ηττηθεί η αλαζονεία του 41% και να ενισχυθεί με θετική ψήφο ελπίδας ο νέος ΣΥΡΙΖΑ που φτιάχνουμε, με στόχο την προοδευτική διακυβέρνηση για το κοινό καλό», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Το ΠΑΣΟΚ την επομένη των εκλογών να είναι η ισχυρή εναλλακτική κυβερνητική επιλογή και όχι η βολική αντιπολίτευση του TikTok κάλεσε τους πολίτες ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Καβάλα.

Σε δυο ακόμη δημοσκοπήσεις η ΝΔ εξακολουθεί να καταγράφει διπλάσια διαφορά από το δεύτερο ΣΥΡΙΖΑ. Στη μέτρηση της MARC για τον ΑΝΤ1 η ΝΔ καταγράφει προβάδισμα 16,9 μονάδων με τη ΝΔ να συγκεντρώνει 33,4% και το ΣΥΡΙΖΑ 16,5%. Σταθερά τρίτο το ΠΑΣΟΚ με 11,8 και ακολουθούν το ΚΚΕ 7,6%, ΕΛ. ΛΥΣΗ 8,8%, ΝΙΚΗ 3,6%, ΠΛΕΥΣΗ 4,6%, ΝΕΑ ΑΡ. 2,5%, ΜεΡΑ25 3%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 2,5%, ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 2,2%, ΑΛΛΟ 3,5%.

Να κάνουν το βήμα και να ψηφίσουν το ΚΚΕ για να στείλουν όπως είπε μήνυμα στην ΕΕ και στις αντιλαϊκές πολιτικές της κυβέρνησης κάλεσε τους αναποφάσιστους ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ίδια η εικόνα και στην μέτρηση της PULSE για το ΣΚΑΪ με τη ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου να συγκεντρώνει 32 και ο ΣΥΡΙΖΑ 16,5. Ακολουθούν το ΠΑΣΟΚ με 13, το ΚΚΕ 7,5, ΕΛ. ΛΥΣΗ 8,5, ΝΙΚΗ 3,5, ΠΛΕΥΣΗ 3,5, ΝΕΑ ΑΡ. 3, ΜεΡΑ25 3,5%, ΦΩΝΗ ΛΟΓΙΚΗΣ 2,4 ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ 2 ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ 1,1 και ΑΛΛΟ 3,5

Το σχέδιο της Νέας Αριστεράς για την ανασυγκρότηση τα Θεσσαλίας παρουσίασε ο Αλέξης Χαρίτσης.

«θέλουμε να δυναμώσουμε τη φωνή μας και ζητάμε από τους πολίτες την ψήφο τους στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς. Για να ακουστεί η φωνή τους. Να δώσουν δύναμη στη φωνή τους. Να δώσουν φωνή στο δίκιο τους. Αυτό θέλουμε να κάνουν οι πολίτες στις 9 Ιουνίου. Και είμαι βέβαιος ότι θα δικαιώσουν την προσπάθειά μας», ανέφερε ο Αλέξης Χαρίτσης.

Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές αρχίζει και η μάχη του μπαλκονιού με κορύφωση τις κεντρικές προεκλογικές συγκεντρώσει στην Αθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις.


Πηγή