Η 37χρονη καταδρομέας αφέθηκε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους μέχρι να εκδικαστεί η υπόθεσή της, με την ίδια να τηρεί σιγή ιχθύος και την οικογένειά της, να ζητάει αυτοσυγκράτηση.

Η ξαφνική αποχώρηση της υπαξιωματικού των Ειδικών Δυνάμεων από το ριάλιτι του ΣΚΑΪ, ήταν αδύνατον να περάσει απαρατήρητη. Πληροφορίες μάλιστα έκαναν λόγο για επικοινωνία αξιωματικών του ΓΕΣ με τους ανθρώπους της παραγωγής.

«Η κυρία Κοντούζογλου έχει ασκήσει τα δικαιώματα που κατά την αντίληψή της παρέχει η κείμενη νομοθεσία στο σύνολο του μόνιμου στρατιωτικού προσωπικού, ενώ η τελική κρίση περί της νομιμότητας των ενεργειών της ανήκει αποκλειστικά στα αρμόδια όργανα και δεν μπορεί να είναι αντικείμενο σχολιασμού από τρίτα πρόσωπα, τα οποία εκ των πραγμάτων δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν τα στοιχεία της υπόθεσης», αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Η υπαξιωματικός των ΟΥΚ που επέστρεψε στη μονάδα της, κατηγορείται για λιποταξία εκτός Ελλάδας, αφού φέρεται να μην ενημέρωσε και να μην πήρε άδεια για να την συμμετοχή της στο Survivor. Κάτι που το στενό περιβάλλον της αρνείται.

«Η κυρία Κουτούζογλου, έχει υπηρετήσει με ζήλο και αφοσίωση την πατρίδα συμμετέχοντας σε απαιτητικές στρατιωτικές εκπαιδεύσεις και αποκομίζοντας σειρά διεθνών διακρίσεων. Η πολυετής προσφορά της στην υπηρεσία και η αδιάκοπή αφοσίωση στους ανωτέρους και στους συναδέλφους της αποτελούν μαρτυρία της ακεραιότητας και του ήθους της».

Η 37χρονη μπήκε στο Survivor με στόχο να κερδίσει. Από τις πρώτες μέρες προβολής του ριάλιτι έδειξε πτυχές του χαρακτήρα της, η ίδια φέρεται να υποστηρίζει πως όταν έκανε αίτηση συμμετοχής, προσκόμισε όσα έγγραφα της ζητήθηκαν.

Η επιλοχίας των Ειδικών Δυνάμεων φέρεται να πήρε την κανονική της άδειά για να λάβει μέρος στο Survivor ενώ είχε αιτηθεί άδεια άνευ αποδοχών από την 1η Οκτωβρίου 2024 και για έξι μήνες. Το περιβάλλον της 37χρονης υποστηρίζει πως πήρε τις άδειες, αλλά πηγές του ΓΕΣ το διαψεύδουν και σημειώνουν πως ουδέποτε ενημερώθηκαν για τη συμμετοχή της στο ριάλιτι.

«Παρά την άριστη υπηρεσιακή της πορεία και ενώ στο παρελθόν έχουν σημειωθεί περιπτώσεις συμμετοχής στελεχών των ενόπλων δυνάμεων σε τηλεοπτικά προγράμματα χωρίς την πρόκληση αυτής της αναστάτωσης, οι διαστάσεις που λαμβάνει το ζήτημα της υπηρεσιακής κατάστασης στα μέσα μαζικής ενημέρωσης παρίσταται ανησυχητική. Η υπερπροβολή δεν πρέπει να αλλοιώσει τον δικαιοκρατικό χαρακτήρα της διαδικασίας που βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, ούτε να απολήγει, ηθελημένα ή αθέλητα, σε παραπληροφόρηση και δημιουργία εντυπώσεων έναντι της κοινής γνώμης».

Ο εισαγγελέας του Στρατοδικείου θα διερευνήσει μεταξύ άλλων αν συντρέχουν και λόγοι απόταξης της υπαξιωματικού από τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Αυτή τη στιγμή, καλούμαστε όλοι να σταθούμε με κατανόηση απέναντι σε μία γυναίκα που έχει αφιερώσει τη ζωή και την καριέρα της στις ένοπλες δυνάμεις και η οποία με αίσθημα βαθύτατου σεβασμού προς τους θεσμούς και την ιεραρχία των ΕΔ επιδίωξε την συμμετοχή της σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα για λόγους προσωπικούς», όπως αναφέρει η ανακοίνωση της οικογένειας.

Η υπόθεση θα εκδικαστεί σε στρατοδικείο με την 37χρονη υπαξιωματικό των Ειδικών Δυνάμεων να κινδυνεύει με αυστηρότατες ποινές, που μπορούν να φτάσουν ακόμα και τα 10 χρόνια κάθειρξης, σε περίπτωση που καταδικαστεί.


Πηγή