Το δήλωσε δημοσίως προ διμήνου άλλωστε σε τηλεοπτική εκπομπή. «Είμαι οικογενειάρχης, φεύγω από τη Θεσσαλονίκη. Αν δεν αμείβομαι δεν θα μείνω» είχε πει μεταξύ άλλων ο κ. Γκαγκάτσης και στο επόμενο χρονικό διάστημα καλείται να αποφασίσει, αν δεν αλλάξει ο νόμος.
Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές ο αθλητικός νόμος, που ψηφίστηκε και ισχύει επί Λευτέρη Αυγενάκη που απαγορεύει την μισθοδοσία Προέδρων σε Ομοσπονδίες, δεν πρόκειται να αλλάξει. Ο νέος Πρόεδρος της ΕΠΟ είχε θέσει το θέμα στην πρώτη συνάντηση τους στο Υπουργείο στο Μαρούσι, πριν τις εκλογές, με τον Υπουργό να απαντά γενικόλογα και χωρίς να δεσμευτεί. Δεν είναι άλλωστε σύνηθες μια Κυβέρνηση να αποσύρει έναν νόμο για οικονομικούς λόγους ενός προσώπου και η Κυβέρνηση δεν δείχνει πρόθυμη να ανοίξει ένα τέτοιο ιντριγκαδόρικο θέμα. Το ζήτημα βέβαια είχε ανοίξει επί προεδρίας Βαγγέλη Γραμμένου με την Κυβέρνηση ,τότε να νομοθετεί βάζοντας φρένο σε επαγγελματίες παράγοντες. Από την άλλη κανείς, δεν μπορεί να ψέξει ένα παράγοντα που ασχολείται επαγγελματικά με το χώρο ζητώντας το αυτονόητο. Στον αντίποδα πολλοί υποστηρίζουν ,πως η μη αμοιβή προέδρων Ομοσπονδιών ήταν γνωστή εδώ και χρόνια, άρα ουδείς πρέπει να νιώθει έκπληξη.
Την Πέμπτη εν τω μεταξύ οι παράγοντες του ποδοσφαίρου καλούνται στην Γενική Συνέλευση να ψηφίσουν την τροποποίηση του καταστατικού που δίνει υπερεξουσίες στον κ. Γκαγκάτση με την ντρίμπλα της ανάληψης και των καθηκόντων Εκτελεστικού. Ντρίμπλα με την οποία θα έχει δικαίωμα αμοιβής. Όμως για να ναι σύννομη η ΕΠΟ πρέπει να ακυρωθεί η να αποσυρθεί η διάταξη του αθλητικού νόμου.
Αδιέξοδο λοιπόν για τον 42χρονο πρόεδρο της ΕΠΟ, που καλείται να αποφασίσει σύντομα. Για το θέμα είναι ενήμερη η ΟΥΕΦΑ η οποία πάντως έχει μεταφέρει τη γνώμη της στο περιβάλλον του Υπουργού ,πως συμφωνεί με την αμοιβή ,αφού οι ομοσπονδίες λειτουργούν πλέον με τους κανόνες της αγοράς και οι προϋπολογισμοί είναι πολλών εκατομμυρίων άρα οι Πρόεδροι έχουν μεγάλη ευθύνη διαχείρισης κεφαλαίων.
Τέλος να συμπληρώσουμε, πως ο Πρόεδρος της ΕΠΟ και χωρίς επίσημη αμοιβή επιβαρύνει το ταμείο με μερικές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως υπό τη μορφή οδοιπορικών για διαμονή σε 5αστερα ξενοδοχεία. αεροπορικά εισιτήρια, πιστωτική κάρτα κι άλλες παροχές που περιλαμβάνει η προεδρική θέση στο πάρκο Γουδή. Το ίδιο συμβαίνει βέβαια και με τους υπόλοιπους παράγοντες που συμμετέχουν στην Ε.Ε είτε στις επιτροπές αφού υπάρχει αμοιβή για διαμονή, μετακίνηση, εκτός έδρας κι άλλα συναφή που ισχύουν στην αγορά.
Επιμέλεια: Δημήτρης Μαλισιώβας
Πηγη