Παρά το γεγονός πως υπήρξαν αιτήματα για αλλαγή των κανόνων της Super League που αφορούν τις δύο τελευταίες ομάδες, ο συνεταιρισμός εν τέλει προτίμησε να τους διατηρήσει… ως έχουν, ενόψει της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Πιο συγκεκριμένα, συνεχίζει κανονικά να ισχύει ο κανονισμός που θέλει τις δύο τελευταίες ομάδες των πλέι άουτ της μεγάλης κατηγορίας να υποβιβάζονται απευθείας στη Super League 2. Η προκήρυξη του πρωταθλήματος που εγκρίθηκε δεν φέρει τελικά κάποια αλλαγή, παρά τις… φωνές που υπήρξαν. Αυτό συνέβη διότι κάποιες ομάδες ζήτησαν επαναφορά του περσινού κανόνα, σύμφωνα με τον οποίο υποβιβαζόταν απευθείας μονάχα ο 14ος, με τον 13ο να δίνει αγώνες μπαράζ με ομάδα της δεύτερης κατηγορίας.

Αυτή η σκέψη-πρόταση δεν προχώρησε επειδή η Super League 2 διεξάγεται σε δύο ομίλους και θα πρέπει να προηγηθούν μπαράζ μεταξύ των δύο πρώτων των ομίλων. Το πρόβλημα που προκύπτει εν προκειμένω είναι πως το πρωτάθλημα της δεύτερης τη τάξει επαγγελματικής κατηγορίας τελειώνει αργότερα από αυτό της πρώτης και ως εκ τούτου θα πρέπει η ομάδα που θα τερματίσει 13η να υποχρεωθεί να περιμένει για μεγάλο διάστημα, έως ότου γίνουν οι αγώνες μπαράζ.

ertsports.gr


Πηγή