Το όργανο του κόμματος καλείται να εγκρίνει το χρονοδιάγραμμα για την εκλογή της νέας ηγεσίας. Η πρόταση που θα υποβάλλει η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου, προβλέπει τη διενέργεια διαρκούς συνεδρίου εντός του Αυγούστου και την εκλογή του προέδρου στις 3 και 10 Σεπτεμβρίου προκειμένου να μπορεί να εκπροσωπήσει το κόμμα στη ΔΕΘ.

Ανακηρύσσονται οι υποψήφιοι πρόεδροι

Στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, αναμένεται να ανακηρυχθούν οι υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ μετά την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να μη διεκδικήσει την ηγεσία του κόμματος. Μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου, σήμερα στις 14:00 το μεσημέρι, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναμένεται να ανακοινώσει τη δική του υποψηφιότητα αλλά και την πολιτική του πλατφόρμα από του Ψυρρή.

Σύμφωνα με πληροφοριες, μαζί του θα είναι οι κκ Σταθάκης και Μαμουλάκης, ενώ, όπως λένε συνερργάτες του κ. Τσακαλώτου, με την υποψιφιότητά του θέλει να επενδύσει στην αξιοπιστία στον ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ευαγγελίζεται έναν ΣΥΡΙΖΑ πιο δημοκρατικό, όπου όλοι θα μπορούν να πουν τις απόψεις τους αλλά θα λογοδοτούν ταυτόχρονα στα όργανα του κόμματος.

Σημειώνεται ότι αύριο στην ΚΕ θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και ο Νίκος Παππάς, ενώ ο Παύλος Πολάκης επιφυλάσσεται, αφού τοποθετηθούν πρώτα όλοι οι υπόλοιποι υποψήφιοι.


Πηγή