Όλα μετατίθενται για μια εβδομάδα, με το διαρκές συνέδριο να αρχίζει στις 3 Σεπτεμβρίου και τις κάλπες για την ανάδειξη του διαδόχου του Αλέξη Τσίπρα να στήνονται στις 10 και 16 Σεπτεμβρίου, ώστε ο νέος πρόεδρος την επόμενη ημέρα να μεταβεί στη Θεσσαλονίκη για την ομιλία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΔΕΘ.

Τέσσερις είναι διεκδικητές που ρίχνονται στην μάχη της διαδοχής.

Την Έφη Αχτσιόγλου στηρίζουν πρόσωπα από όλες τις τάσεις όπως η Όλγα Γεροβασίλη, ο Κώστας Ζαχαριάδης, η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, ο Νίκος Μπίστης και ο Νίκος Βούτσης, ο οποίος παρά το γεγονός ότι προέρχεται από την Ομπρέλα ανακοίνωσε στην ΚΕ ότι θα τη στηρίξει, σημειώνοντας απευθυνόμενος στον Ευκλείδη Τσακαλώτο ότι δεν αρκεί η προσωπική μας αλήθεια σε αυτή την κρίσιμη φάση για το ΣΥΡΙΖΑ όπως είπε.

«Εκτιμώ ότι η υποψηφιότητα της συντρόφισσας Αχτσιόγλου, προσδίδει την αναγκαία ευρεία συναίνεση και εναρμονίζεται με την ανάγκη κοινωνικής στήριξης στη σύγχρονη Αριστερά. Την Αριστερά της διακυβέρνησης και των κοινωνικών αγώνων», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης.

Υπέρ του Ευκλείδη Τσακαλώτου ο Χάρης Μαμουλάκης, ο Δημήτρης Βίτσας, ο Γιώργος Σταθάκης και ο Ανδρέας Ξανθός.

Ο Νίκος Παππάς είχε σήμερα τα γενέθλιά του και έφερε κουτια με γλυκά και κέρασε στελέχη και δημοσιογράφους στην ΚΕ.

Υπέρ του Νίκου Παππά η Κατερίνα Νοτοπούλου, ο Γιώργος Τσίπρας, ο Χρήστος Γιαννούλης και η Ραλλία Χρηστίδου.

Υπερ της υποψηφιότητάς του Στέφανου Τζουμάκα δεν έχουν ακόμη εκδηλωθεί κομματικά στελέχη με τον ίδιο να επενδύει στην ανασύνταξη του ΣΥΡΙΖΑ.

«Θέλω να ζητήσω από τον Στέφανο να το ξανασκεφτεί. Όχι γιατί δεν μπορεί, ούτε γιατί πρέπει να υποχωρήσει στις αθλιότητες που γέμισαν ήδη το διαδίκτυο. Αλλά γιατί ήρθε ο καιρός η γενιά μας να κάνει λίγο πίσω», δήλωσε ο Νίκος Μπίστης.

Κόντρα Πολάκη – «Αυγής»

Η αναφορά του Παύλου Πολάκη για διαδικασίες που παραπέμπουν σε καλλιστεία και lifestyle επιλογές προκάλεσαν την αντίδραση του διευθυντή της «Αυγής», ο οποίος έκανε λόγο για σεξισμό και ψευτοπαλικαριές.

«Είμαι βέβαιος, ότι αν δεν υπήρχε γυναίκα υποψήφια, οι αθλιότητες περί καλλιστείων και διαδικασιών life style δεν θα ακούγονταν. Την επόμενη μέρα δίνεται η ευκαιρία να μπουν ξεκάθαρες κόκκινες γραμμές με το λούμπεν, τον σεξισμό και τις ψευτοπαλικαριές», δήλωσε ο Σπύρος Ραπανάκης, διευθυντής της εφημερίδας «Αυγή».

Όπως ήταν φυσικό, ο Παύλος Πολάκης δεν άργησε να απαντήσει και μάλιστα με σκληρούς χαρακτηρισμούς.

«Διευθυντή της Αυγής, αυτό άκουσες από την ομιλία μου; Τα άλλα δεν τα άκουσες; Ή απλά δεν μπορείς να αρθρώσεις κιχ και ΤΟΛΜΑΣ να με λες λούμπεν! Εσύ, εμένα! Μόνο για φτύσιμο είναι οι χαρακτηρισμοί σου. Πράγματι είναι καιρός να μπούνε κατακόκκινες γραμμές, στην δηθενιά ,στη θολούρα ,στον δικαιωματισμό του περιθωρίου, στα άκαπνα και ακίνδυνα comme il faut, ανασηκωμένα φρυδάκια που νομίζουν πως είναι ο ορισμός της αριστεράς», δήλωσε.

Μέσα σε αυτό το κλίμα ο Χρήστος Σπίρτζης όπως είχε προαναγγείλει υπέβαλε στην ΚΕ την παραίτησή του απο την πολιτική γραμματεία που συνεδριάζει την Τρίτη για τις αυτοδιοικητικές εκλογές.


Πηγή