Το δεύτερο κύμα της διάσπασης του κόμματος είναι ήδη σε εξέλιξη, με την ομάδα Αχτσιόγλου σε συνδιάσκεψη 1.000 μελών και στελεχών, να έχει ήδη πάρει την πολιτική απόφαση για τη μεγάλη έξοδο.

«Αν είναι να φύγετε, φύγετε τώρα»

Το χάσμα είναι ηθικό και πολιτικό και όχι προσωπικό ξεκαθάρισαν οι τουλάχιστον επτά βουλευτές που μετείχαν στην πανελλαδική συνδιάσκεψη των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που έδωσαν στην Έφη Αχτσιόγλου 44% στις εσωκομματικές κάλπες.

«Η κατάσταση, ειδικά μετά τις τελευταίες εξελίξεις αλλά και τις χυδαίες επιθέσεις, δυσκολεύει κάθε προσπάθεια συνεννόησης και συζήτησης. Υπό αυτές τις συνθήκες δε διαμορφώνονται προϋποθέσεις συμβίωσης με την παρούσα ηγετική ομάδα».

Ο Στέφανος Κασσελάκης όχι μόνο τους έδειξε την πόρτα της εξόδου αλλά τους κάλεσε να το κάνουν και γρήγορα.

«Κανείς δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την αγωνία και την υπομονή του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι είναι να αποφασίσουν, να το αποφασίσουν τώρα».

«Τοξικό χτύπημα κάτω από τη μέση»

Προς την έξοδο έσπρωχνε την ομάδα Αχτσιόγλου και ο Παύλος Πολάκης όταν ώρες πριν την κρίσιμη συνεδρίαση της Κυριακής, με μια ανάρτησή του εργαλειοποιούσε τη νοσηλεία με κορωνοϊό της κας Αναγνωστοπούλου το 2022, προκαλώντας αλγεινές εντυπώσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ό,τι προσπάθεια και να κάνω, βγαίνει ο Πολάκης, μου πετάει ένα χτύπημα κάτω από τη μέση. Ο ΣΥΡΙΖΑ με αυτό το πνεύμα που έχει κυριαρχήσει, διαλύεται και κανένας δεν το βλέπει από την ηγετική ομάδα. Είναι σαν να γίνεται ξεκαθάρισμα λογαριασμών».

Ο κ. Κασσελάκης πήρε μεν αποστάσεις από τις δηλώσεις Πολάκη αλλά την ίδια στιγμή του παρείχε και πλήρη κάλυψη.

«Δεν ήταν χρήσιμο αυτό που είπε ο Παύλος. Συγχρόνως, δεν πρέπει να κατηγορεί κανένας τον Παύλο ότι δεν είναι παραγωγικός».

«Ο κ. Πολάκης λειτουργεί ως μπροστινός του κ. Κασσελάκη. Επιλέγει να επιτεθεί στην κα Αναγνωστοπούλου σε θέμα με την υγείας της. Δεν είναι ελεεινός ο άνθρωπος; Δεν έκανε καμία παρέμβαση σε καμία κυβέρνηση ο κ. Πολάκης. Και δε θα επιτρέπαμε σε κανένα Πολάκη γιατί τα αντιικά δεν είναι τι γουστάρει ο κ. Πολάκης ή ο Πλεύρης», είπε ο πρώην υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Δεύτερο «καρφί» στον Τσίπρα

Ο Στέφανος Κασσελάκης έφτασε στο κομματικό ραδιόφωνο του ΣΥΡΙΖΑ με την σκυλίτσα του, Φάρλυ.

Αυτήν τη φορά, ο κ. Κασσελάκης δεν εμφανίστηκε απροειδοποίητα στο «Στο Κόκκινο». Η Φάρλυ βρήκε τη θέση της στον καναπέ και ο κ. Κασσελάκης μπήκε στο στούντιο εγκαινιάζοντας την «ώρα του προέδρου» και την απευθείας επικοινωνία του με τους ψηφοφόρους του.

Μετά την πιο μνημονιακή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτήρισε το μαξιλάρι των 37 δισ. €, ο κ. Κασσελάκης «άδειασε» τον Αλέξη Τσίπρα και για το πρώτο εξάμηνο της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δε θα επέλεγε ποτέ τον Γιάνη Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών.

«Δε θα είχα τον Βαρουφάκη για υπουργό Οικονομικών».

Ο κ. Κασσελάκης συνεχίζει τον σχεδιασμό του για την ανασυγκρότηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με ορίζοντα το Συνέδριο στα τέλη Φεβρουαρίου.


Πηγή