Με τον α’ γύρο των εκλογών να δίνε προβάδισμα στον Στέφανο Κασσελάκη, η υποψήφια πρόεδρος Έφη Αχτσιόγλου άλλαξε τακτική και πέρασε στην αντεπίθεση.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή της κατηγόρησε τον Στέφανος Κασσελάκη για έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού και ανέλυσε τους λόγους για τους οποίους ο κος Κασσελάκης, σύμφωνα με την ίδια, δεν μπορεί να κερδίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Όπως είπε στο MEGA η πολιτική αναλύτρια Μαρία Καρακλιούμη, η αλλαγή στην τακτική της Έφη Αχτσιόγλου είναι εμφανής, ενώ τόνισε πως ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα που προτάσσει τον διάλογο, πλέον υπάρχει η απουσία συζήτησης.

«Τώρα φτάσαμε σε ένα σημείο που στο Διαρκές Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ οι υποψήφιοι παρουσίασαν τις θέσεις τους χωρίς να συζητήσουν. Η έλλειψη διαλόγου ευνόησε μία εκλογή που δεν βασίστηκε στη μεταξύ τους αντιπαράθεση», είπε.

Όσο για τον Στέφανο Κασσελάκη, το outsider που αποδείχτηκε φαβορί για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως μπορεί να εκπροσωπήσει την αριστερά.

Ιδιαίτερα, τόνισε πως ο υποψήφιος πρόεδρος στέλνει μήνυμα τόσο στην Αριστερά όσο και στο πολιτικό σύστημα συνολικά.

«Κανείς δεν είναι δεδομένος, κανείς δεν είναι άχαστος και ανά πάσα στιγμή μπορούν να εμφανιστούν άνθρωποι που δεν είχαμε στο μυαλό μας. Όταν παραιτήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας αρχίσαμε όλοι να σκεφτόμαστε ποιοι θα είναι οι πιθανοί διάδοχοι. Φανταζόμασταν κάποιο πρόσωπο που θα ήταν στους πρωτοκλασσάτους του ΣΥΡΙΖΑ και μέσα από τη διαδικασία θα έβγαινε πρόεδρος», δήλωσε.


Πηγή