Η Έφη Αχτσιόγλου από το περιστύλιο του Ωδείου Αθηνών και κόντρα στις κομματικές παραδόσεις ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ με μια δήλωση στις τηλεοπτικές κάμερες απευθυνόμενη σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες όπως είπε.

«Η υποψηφιότητά μου, ωστόσο, για τη θέση της προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και της αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκ των πραγμάτων δεν αφορά μόνο τον ΣΥΡΙΖΑ. Αφορά την Ελλάδα, αφορά την κοινωνία. Αφορά την Αριστερά και τα κινήματα της νέας εποχής, αφορά και κάθε δημοκράτη προοδευτικό πολίτη», είπε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή της η Έφη Αχτσιόγλου.

Η κα Αχτσιόγλου ρίχνεται πρώτη στη μάχη της διαδοχής πιάνοντας το νήμα από την παρακαταθήκη της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ που άφησε πίσω του ο Αλέξης Τσίπρας.

Η πρώην υπουργός της κυβέρνησης Τσίπρα επιδιώκει όπως είπε να δημιουργηθεί ο «νέος ΣΥΡΙΖΑ» και απορρίπτει το δίλημμα που βάζουν οι αντίπαλοι, όπως είπε, προς τα Αριστερά ή προς Κέντρο.

«Αυτό που θέλουμε σήμερα είναι να είμαστε η δύναμη της δημιουργικής αντιπολίτευσης, έτσι όπως οι καιροί και οι νέες συνθήκες το απαιτούν. Ώστε να γίνουμε αύριο η ρεαλιστική και αποτελεσματική διακυβέρνηση υπέρ των πολλών», υπογράμμισε η υποψήφια πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δίνοντας το στίγμα της υποψηφιότητάς της μίλησε για νέα ταυτότητα και νέα πολιτική παράδοση που πρέπει να δημιουργηθεί.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ δήλωσε: «Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας. Μια επιλογή από το «νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας].

Το άνοιγμα της αυλαίας των υποψηφιοτήτων από την Έφη Αχτσιόγλου φαίνεται να προκαλεί ντόμινο εξελίξεων στο ΣΥΡΙΖΑ καθώς ο επόμενος που επιλέγει να σπάσει το αριστερό πρωτόκολλο είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ανακοινώνοντας και εκείνος την Παρασκευή την υποψηφιότητά του και όχι το Σαββατοκύριακο στην ΚΕ.

«Θεωρώ ότι για να κερδίσεις το Κέντρο και την πλειοψηφία, πρέπει να ασκήσεις μια αριστερή πολιτική. Αυτό ήταν που περίμενε από μας και περιμένει από μας και η ίδια η κοινωνία», είπε ο Δημήτρης Βίτσας, μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νίκος Παππάς θα είναι ο τρίτος που θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του και θα ανοίξει τα χαρτιά του στην ΚΕ.

Η ζεστή φωλιά της ριζοσπαστικής Αριστεράς στις δύσκολες του ΣΥΡΙΖΑ θα σημάνει και την επιστροφή του κόμματος στα όρια της εκλογικής επιβίωσης σημείωσε ο πρώην Υπουργός εξαπολύοντας και το πρώτο καρφί κατά του Ευκλείδη Τσακαλώτου για την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης και το μαξιλάρι των 37δις.

«Αν εμείς δεν αναγνωρίσουμε ότι πληγώσαμε τη μεσαία τάξη -και την πληγώσαμε σημαντικά- και ότι τα 37 δισ. ευρώ ήταν η άλλη όψη της υπερφορολόγησης θα έχουμε κάνει ένα τεράστιο σφάλμα. Τα 37 δισ. μαζεύονται με φόρους, δεν θα πάθαινε κανείς κάτι αν ήταν 30 δις», σημείωσε ο Νίκος Παππάς.

Ο Παύλος Πολάκης όπως όλα δείχνουν επαναφέρει την πλατφόρμα της παραλίγο διαγραφής του από τα ψηφοδέλτια με αναφορές στην διαπλοκή και τη διαφθορά στη Δικαιοσύνη και θα ανακοινώσει τη υποψηφιότητά του την ΚΕ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του MEGA η Έφη Αχτσιόγλου ανακοίνωσε την υποψηφιότητά της για την κούρσα διαδοχής του ΣΥΡΙΖΑ στον Αλέξη Τσίπρα με ένα τηλεφώνημα.


Πηγή