Κασσελάκης και Αχτσιόγλου, οι δύο μονομάχοι έχουν τα δικά τους χαρακτηριστικά και με τα πλεονεκτήματα του ο καθένας διεκδικεί την Κυριακή την καρέκλα του προέδρου.

Ο Στέφανος Κασσελάκης ήρθε σαν κεραυνός εν αιθρία να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά και να παρουσιαστεί ως το αουτσάιντερ που τελικά έγινε φαβορί και σάρωσε.

Ο ίδιος έχει μιλήσει για την ιστορία της οικογένειας του και για τον πατέρα του που καμαρώνει για τις επιτυχίες του γιου του.

Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει μιλήσει για την οικογένεια του και για το παραδικαστικό, που όπως καταγγέλει, τους κατέστρεψε.

Παιδί έχει η Έφη Αχτσιόγλου, πατέρας του ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. Η υποψήφια Πρόεδρος μοιράζει τον χρόνο της ανάμεσα στην πολιτική και τον γιο της. Υπήρξε ένα από τα στελέχη που ήταν πολύ κοντά στον Αλέξη Τσίπρα την εποχή της Τρόικας, στην πορεία φαίνεται όμως πως οι δρόμοι τους χώρισαν.

Τα στρατόπεδα

Κασσελάκης και Αχτσιόγλου έχουν τα δικά τους στρατόπεδα με πρωτοκλασσάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να είναι στο πλευρό τους.

Στο «στρατόπεδο» Κασσελάκη βρίσκονται οι Θεοδώρα Τζάκρη, Παύλος Πολάκης, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιώργος Τσίπρας, Δώρα Αυγέρη και Παναγιώτης Κουρουμπλής, ενώ στο «στρατόπεδο» Αχτσιόγλου οι Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος, Γιώργος Καραμέρος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Μαρίνα Κοντοτόλη.

Έτοιμο να σπάσει το γυαλί

Την ίδια ώρα η διάσπαση στον ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να είναι πιο κοντά από ποτέ, αν και ο Γιώργος Τσίπρας τα ξορκίζει.

Και όμως, την ίδια ώρα οι αποχωρήσεις από το κόμμα μοιαζουν σίγουρες. Τον χορό άνοιξε η πρώην βουλευτής στον Πειραιά Γεωργία Γεννιά.

«Με ανάμεικτα συναισθήματα και χωρίς να θέλω να δημιουργήσω εντυπώσεις, αποχωρώ όσο πιο ήσυχα γίνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Κατέθεσα σήμερα την παραίτησή μου χωρίς να περιμένω Μεσσίες που θα αλλάξουν με ένα μαγικό ραβδάκι την κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του Κόμματος», δήλωσε.

Η βουλευτίνα φέρεται να κατευθύνεται στο ΠΑΣΟΚ. Τον ίδιο δρόμο λένε οι φήμες μπορεί να ακολουθήσουν και άλλοι, ενώ δεν αποκλείεται οι σκληροπυρηνικοί παλιοί του ΣΥΡΙΖΑ που θα φύγουν να κανουν ακόμα ένα κόμμα στα αριστερά που μετά το ΜέΡΑ25 του Γιάνη Βαρουφάκη και την Πλεύση της Ζωής Κωνσταντοπούλου θα δει έναν ακόμα σχηματισμό να διεκδικεί μερτικό από την πίτα.

Πώς μπορεί να μπει στη Βουλή ο Στέφανος Κασσελάκης εάν εκλεγεί

Το σενάριο εισόδου Κασσελάκη στη Βουλή φέρνει τουλάχιστον 5 + 1 παραιτήσεις. Συγκεκριμένα, η συζήτηση είχε ανοίξει από τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εκλέξει μόνο τρία άτομα.

Συγκεκριμένα, ήταν εκλεγμένοι ο Όθωνας Ηλιόπουλος, η Έλενα Ακρίτα και ο Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. Για να μπορέσει να μπει όμως, ο κ. Κασσελάκης στη Βου΄λή θα πρέπει να παραιτηθεί ένας εξ των εκλεγμένων αλλά και ακόμη 6 άτομα.

Συγκεκριμένα:

-Πόπη Τσαπανίδου

-Μιχάλης Καλογήρου

-Τζένη Λειβαδάρου

-Θανάσης Τσακρής

-Ζωρζέττα Λάλη

Πώς διαμορφώνεται η επόμενη ημέρα στο ΣΥΡΙΖΑ

O Ανδρέας Δρυμιώτης, ειδικός αναλυτής εκλογών και συγγραφέας, μίλησε στο LIVE NEWS για τα αποτελέσματα των εκλογών για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, που έδειξαν πρώτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

«Σύμφωνα με το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν όσοι είναι γραμμένοι και όχι καινούρια μέλη. Στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν 170.000 ενώ τώρα ψήφισαν 146.000 εκ των οποίων 40.000 είναι καινούριοι. Άρα 64.000 από τους παλιούς δεν πήγαν. Φαβορί είναι ο Κασσελάκης αλλά εγώ πιστεύω πως το αποτέλεσμα ανατρέπεται. Ο Κασσελάκης είναι ο άρχων της επικοινωνίας»


Πηγή