Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μπροστά του τις δημοτικές εκλογές αλλά και τις Ευρωεκλογές, ενώ στο κόμμα επικρατεί ήδη αναβρασμός και όλοι περιμένουν να δουν πότε θα συγκληθούν τα όργανα, στα οποία το πάνω χέρι έχουν όμως τα στελέχη του που ήταν πιο φιλικά προς την Έφη Αχτσιόγλου.

Η εσωκομματική αντιπολίτευση θα προσπαθήσει να τον «κουρέψει» στο συνέδριο.

Το ίδιο μήνυμα της ηρεμίας πριν την καταιγίδα στέλνει και η «Αυγή»: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως πολιτικός οργανισμός βγαίνει από αυτή τη διαδικασία διχασμένος και με πολλά πολιτικά ζητήματα ανοιχτά. Η ενότητα και οι ανασύνταξη είναι ο προφανής στόχος, όρος επιβίωσης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ως κόμματος με κυβερνητικές αξιώσεις. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έχει μπροστά του τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών, μάχη κρισιμότατη για την επιρροή του στην κοινωνία, και σε εννέα μήνες έχει τη μάχη των ευρωεκλογών. Των δύο αναμετρήσεων μεσολαβεί το συνέδριο, που αποτελεί και το ανώτατο κομματικό σώμα», αναφέρεται.

Την ίδια ώρα η Αχτσιόγλου ακολούθησε κανονικά το πρόγραμμά της, με την ίδια να διαμηνύει πως είναι και μία ευκαιρία να αναπληρώσει το χαμένο χρόνο λόγω προεκλογικών υποχρεώσεων με το παιδί της.

Το σκληρό ροκ πάντως των εσωκομματικών πυρών ήδη έχει ξεκινήσει στο κόμμα, με τον ευρωβουλευτή Στέλιο Κούλογλου λίγους μήνες πριν τις ευρωεκλογές να λέει πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει γίνει ένα άλλο κόμμα.

Ο Παύλος Πολάκης απάντησε μετεκλογικά στα προεκλογικά πυρά Σταθάκη, ενώ «τώρα αρχίζουν τα δύσκολα» θα διαμηνύσει ο Δημήτρης Βίτσας.

Αποστολάκης και Παππάς την ίδια ώρα θα στείλουν το δικό τους μήνυμα πως πολλά θα αλλάξουν.

Στις τοπικές τον χορό των αποχωρήσεων άνοιξε στην Λάρισα ο συνδικαλιστής Γιάννης Τσακνάκης.


Πηγή