Μετά την υποψηφιότητα της Έφης Αχτσιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα αναμένεται να τεθεί και η υποψηφιότητα του Ευκλείδη Τσακαλώτου. Ο κ. Τσακαλώτος θα ανακοινώσει την υποψηφιότητά του στις 14.00. Το Σαββατοκύριακο στην Κεντρική Επιτροπή ανακοινώνει επίσης ο κ. Παππάς ενώ αναμένεται και η υποψηφιότητα του Παύλου Πολάκη.

Στο πλευρό της πρώην υπουργού θα βρίσκονται πολλά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, από όλες τις τάσεις του κόμματος που συσπειρώνονται στο πλευρό της. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η κ. Αχτσιόγλου προέρχεται από την εσωκομματική τάση «6 συν 6», ενώ υποστηρίζεται από πολλά στελέχη της αριστερόστροφης τάσης «Ομπρέλα», αλλά και από τμήμα της «προεδρικής» πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Αναφορικά με τον κ. Τσακαλώτο, ο Νίκος Βούτσης και ο Πάνος Σκουρλέτης του είχαν προτείνει να μην θέσει υποψηφιότητα, γιατί είναι διασπασμένη η ομπρέλα, η τάση στην οποία ηγείται ο κ. Τσακαλώτος.

Ήδη πολλοί έχουν θέσει την υποστήριξή τους στην κ. Αχτσιόγλου, μεταξύ αυτών και ο κ. Βούτσης αλλά και η Λούκα Κατσέλη. Η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε πως θέλει να καταργήσει τις τάσεις.


Πηγή