Η τακτική κίνηση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την άμεση διάλυση της Βουλής κι ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία να μην συμμετέχει στις ψηφοφορίες- πλην μιας πιθανής για την απαγόρευση του κόμματος Κασιδιάρη- συνιστά κομμάτι της στρατηγικής του, όπως λένε στην Κουμουνδούρου, όχι μόνο θεσμικής περικύκλωσης του Κυριάκου Μητσοτάκη, αλλά κι εμπέδωσης της εικόνας πως ο ίδιος είναι ο πρωθυπουργός που έρχεται και η μοναδική λύση για όσους είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση της ΝΔ.

Κοντολογίς, στην Κουμουνδούρου επιδιώκουν να πάρουν όλο το «αντιπολιτευτικό χαρτί», αφήνοντας εκτός Βουλής το ΜέΡΑ 25 κι αποδυναμωμένα το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ και το ΚΚΕ.

Ως προς τους λόγους για τους οποίους αποφασίστηκε η αποχώρηση από τις ψηφοφορίες στη Βουλή από εδώ και στο εξής, συνεργάτες του κ. Τσίπρα τονίζουν πως ως αξιωματική αντιπολίτευση κι ως ο μεγάλος κορμός της δημοκρατικής παράταξης δεν θα νομιμοποιήσουν αυτή την «πρωτοφανή εκτροπή, ακόμα κι αν 156 βουλευτές της ΝΔ αποφάσισαν την περασμένη Παρασκευή στην πρόταση μομφής να τη νομιμοποιήσουν, ενδεχομένως ακόμα κι εκβιαζόμενοι».


Πηγή