«Έγινε το πρώτο βήμα ώστε η χώρα να έχει προοδευτική κυβέρνηση σύντομα. Το έχει ανάγκη ο τόπος να γίνει μια προοδευτική κυβέρνηση», δήλωσε.

Ο Στέφανος Κασσελάκης μετά το συντριπτικό ποσοστό έκπληξη που συγκέντρωσε στον πρώτο έφτασε στην Κουμουνδούρου συνοδευόμενος από το σύντροφό του, Τάιλερ, και το ναύαρχο Αποστολάκη.

Ο κ. Κασσελάκης ανέβηκε στον 5ο όροφο, οπου συναντήθηκε με τους δυο γραμματείς του κόμματος και την κεντρική εφορευτική επιτροπή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε σχεδόν 45% παίρνοντας κεφάλι στην κούρσα της διαδοχής 9 μονάδων από το φαβορί μέχρι και χθες έφη Αχτσιόγλου που συγκέντρωσε 36%. Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νίκος Παππάς έδωσαν μάχη μέχρι το 100% της καταμέτρησης για την τρίτη θέση συγκεντρώνοντας 8,9 και 8,7 αντίστοιχα. Τελευταίος ο Στέφανος Τζουμάκας με 1,3%.

Δύο κόσμοι

Ο Στέφανος Κασσελάκης είναι το πρόσωπο χάρη στο οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να μετατρέψει την εκλογική διαδικασία σε πολιτικό γεγονός αρχικά φέρνοντας στην επιφάνεια της επικαιρότητας την ιστορική εκλογική διαδικασία για τη διαδοχή του Αλέξη Τσίπρα μετά από 15 χρόνια στην ηγεσία του κόμματός και χθες με την εντυπωσιακή συμμετοχή που έφθασε στις 148.821 μέλη αγγίζοντας το ρεκόρ του πρώην προέδρου στις περσινές κάλπες.

Η Έφη Αχτσιόγλου έφτασε στην Κουμουνδούρου αποφασισμένη για αντεπίθεση ενόψει δεύτερου γύρου επικαλούμενη τους κοινούς αγώνες της αριστεράς.

«Μιλώ για τους αγώνες στο πραγματικό πεδίο, στη Βουλή και στην κοινωνία. Αν θα τους δώσουμε με όρους σοβαρότητας, εμπειρίας και ευθύνης. Ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας, δεν μπορεί να πορεύεται στα θολά νερά των εύκολων λύσεων», δήλωσε.

Η επιθετική δήλωση της κας Αχτσιόγλου για το αποτέλεσμα της εσωκομματικής διαδικασίας προκάλεσε την αντίδραση του Παύλου Πολάκη.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος δεν έχασε χρόνο και από την πρώτη στιγμή έδωσε σήμα στήριξης στην Έφη Αχτσιόγλου για το δεύτερο γύρο.

«Η μεταπολιτική δηλαδή η έμφαση στο πρόσωπο η έμφαση στην εικόνα έχουν διεισδύσει ακόμη και εκεί που δεν το περιμένει κανείς έναντι στην ουσία της πολτιτικής», δήλωσε.

Το μέτωπο Αχτσιόγλου – Τσακαλώτου ανατροφοδοτεί και πάλι τα σενάρια διάσπασης με το διχαστικό κλίμα να φουντώνει και πάλι.

«Ο Στέφανος Κασσελάκης έχει κάνει μια δήλωση «αν χάσω θα παραμείνω στο ΣΥΡΙΖΑ», θα ήταν καλό να την είχαν κάνει και όλοι οι υποψήφιοι και εν προκειμένου και η Έφη Αχτσιόγλου. Εγώ θεωρώ άσχημο γενικά να φεύγει κάποιος γιατί δεν του αρέσει το στυλ του Στέφανου», δήλωσε ο Γιώργος Τσίπρας.

Ο Νίκος Παππάς μπαίνοντας στα γραφεία του κόμματος χαιρετά τον σύντροφο του Στέφανου Κασσελάκη και στις δηλώσει του αποτέλεσμα δεν άνοιξε τα χαρτιά του για την επόμενη ημέρα.

«Έχουμε υποχρέωση από όποια θέση μας έταξε ο λαός του ΣΥΡΙΖΑ Ο προοδευτικός κόσμος να υπηρετήσουμε την ανάγκη για μια μεγάλη προοδευτική αλλαγή, να υπηρετήσουμε την Παράταξη της Νίκης», δήλωσε.

Μαζί τα μέλη που ψήφισαν το Νίκο Παππά καθοριστικό ρόλο στο αποτέλεσμα της επόμενης Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου θα παίξουν και τα παλιά μέλη του κόμματος που αν και δεν προσήλθαν στην κάλπη της περασμένης Κυριακή μπορούν να συμμετάσχουν στο δεύτερο γύρο.

Η πρωτιά Κασσελάκη βάζει «φωτιά» στον ΣΥΡΙΖΑ

Σε υψηλά επίπεδα ήταν η συμμετοχή στις εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι αναλυτές, στέλνοντας μήνυμα εντός και εκτός του ΣΥΡΙΖΑ ότι το κόμμα χρειάζεται ανανέωση.

Στον α’ γύρο εκλογών ο Στέφανος Κασσελάκης συγκέντρωσε 66.156 ψήφους, η Έφη Αχτσιόγλου 53.292 και ο Ευκλείδης Τσακλώτος 13.156 ψήφους, ενώ ο Νίκος Παππάς συγκέντρωσε 12.787 ψήφους.


Πηγή