Πρόκειται για οικόπεδο, που ανήκει σε εργολάβο ο οποίος το τρίτο 24ωρο μετά το δυστύχημα έλαβε εντολή να μεταφέρει το χώμα επί του οποίου κατέληξαν τα πρώτα βαγόνια.

«Στην προηγούμενη δειγματοληπτική έρευνα που είχε γίνει βρέθηκαν υπολείμματα της αμαξοστοιχίας, των συρμών, αλλά και οστά. Αυτά που βρέθηκαν στάλθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να γίνει ταυτοποίηση του DNA», είπε η δικηγόρος Μαρία Χατζηκωνσταντίνου.

Ιδιαίτερα, η δικηγόρος τόνισε πως ήδη από τις πρώτες 10 μέρες είχε καταγγελθεί η εγκληματική αμέλεια από όλους τους φορείς, τις δικαστικές και τις εισαγγελικές αρχές.

«Επικρατούσε ένα μπάχαλο. Δεν υπήρχε καμία περιφρούρηση του χώρου. Σε περίπτωση που βρεθεί ότι είναι υπολείμματα και ταυτοποιηθούν με DNA και συσχετιστούν με ανθρώπους που χάθηκαν αλλάζουν πολλά πράγματα και αναφορικά με τις κατηγορίες», είπε η κα Χατζηκωνσταντίνου.

Βέβαιος δηλώνει ο Παύλος Ασλανίδης, πατέρας θυμάτων της τραγωδίας, πως πρόκειται για ανθρώπινα οστά τα υπολείμματα που εντοπίστηκαν στο οικόπεδο. Όπως τόνισε ο ίδιος στo MEGA, τον περασμένο Νοέμβριο τα ειδικά σκυλιά είχαν βρει ανθρώπινα οστά.

«Πρέπει να παραιτηθεί ο Φλωρίδης, γιατί είπε ότι είμαστε για τα μπάζα εμείς οι γονείς που μιλήσαμε για ξεμπάζωμα και μπάζωμα. Μας είπε προχθές “τι να κάνουμε, να τα πετάξουμε στη θάλασσα;”. Αν μπορούσαν, θα τα πετούσαν και στη θάλασσα. Να παραιτηθεί ο αρμόδιος υπουργός», είπε.

Οι συγγενείς των θυμάτων των Τεμπών είναι αποφασισμένοι να συνεχίσουν τον αγώνα τους προκειμένου να έρθει στο φως η αλήθεια.


Πηγή