Σήραγγα Τεμπών, απόγευμα Κυριακής. Οι κάμερες του κέντρου παρακολούθησης καταγράφουν τα ορμητικά νερά να κατακλύζουν τις ράγες των τρένων.

Σαν χείμαρρος σκεπάζουν τις γραμμές και μετατρέπουν τη σήραγγα σε ποτάμι.

Λίγα λεπτά πριν, είχε περάσει αμαξοστοιχία. Η τελευταία για τις επόμενες 48 ώρες, καθώς η σήραγγα παραμένει κλειστή και μεγάλο τμήμα της διαδρομής Θεσσαλονίκη Αθήνα καλύπτεται με λεωφορεία.

Συνεργεία με μηχανήματα αλλά και φτυάρια εργάζονται με σκοπό μέχρι το βράδυ η κυκλοφορία τουλάχιστον στη μία από τις δύο τροχιές να αποκατασταθεί.

Μόλις τα φερτά υλικά απομακρυνθούν οι γραμμές θα πρέπει να πλυθούν με μάνικες ώστε η κυκλοφορία να μπορεί να διεξάγεται χωρίς προβλήματα.

Μάχη με τις λάσπες

Στη Λήμνο που θρηνεί δύο νεκρούς από το πέρασμα της κακοκαιρίας, κάτοικοι και φορείς μετρούν τις πληγές τους.

Συνεργεία και Πυροσβεστική απομακρύνουν νερά και λάσπες από τα προαύλια και τα σχολικά κτήρια. Περιοχές εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προβλήματα στην υδροδότηση.

Εκτεταμένες είναι οι ζημιές στον δρόμο που οδηγεί στην παραλία του Θάνου.

Φονικό το πέρασμα της Bora και στη Χαλκιδική, με τον άτυχο επιπλοποιό να πέφτει με το αυτοκίνητό του σε χαράδρα 20 μέτρων. Έμεινε στο νερό για 8 ώρες και χάθηκε από υποθερμία.

Το μεγαλύτερα ύψη βροχής έπεσαν στη Μονή Σιμωνόπετρα. Ο δρόμος από τη Δάφνη προς τη Μονή κόπηκε και προσκυνητές αναγκάστηκαν να επιστρέψουν στην Ουρανούπολη.

Η κακοκαιρία χτύπησε και στη Λεπτοκαρυά. Ο παραλιακός δρόμος έγινε απροσπέλαστος και καταστηματάρχες είδαν την περιουσία τους να καταστρέφεται.

Το ρέμα του Ουρλιά κοντά στον οικισμό Διόν στην Πιερία φούσκωσε επικίνδυνα.

Από το βράδυ του Σαββάτου η Πυροσβεστική δέχθηκε σχεδόν 4.000 κλήσεις σε κεντρική Μακεδονία και Ρόδο.


Πηγή