«Μια από τις χειρότερες δουλειές τα επαγγελματικά στελέχη της Αριστεράς»

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» ο στενός υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Οικονόμου, σημειώνει:

«Είμαι υποστηρικτής του όχι συνεργάτης. Συνεργάτης είναι μια έννοια που έχει και ευθύνες. Το κάνω εθελοντικά. Οι δύο χειρότερες δουλειές στον κόσμο είναι τα επαγγελματικά στελέχη της Αριστεράς και οι παπάδες. Είναι από τις δουλειές, λέει ένας φίλος μου, από τις χειρότερες που υπάρχουν στον κόσμο. Το κάνω από εθελοντισμό και από αξιολόγηση. Τους λυπάμαι αυτούς τους ανθρώπους γιατί είναι χείριστο να είσαι παπάς, να είσαι δηλαδή υπό το έλεος του δεσπότη. Αποφασίζει και διατάζει. Το ίδιο είναι να είσαι επαγγελματικό στέλεχος της Κεντρικής Επιτροπής. Αποφασίζει και διατάζει. (…) Έχουν και συγγενικές σχέσεις μεταξύ τους, είναι περίπου το 1/6 της Κεντρικής Επιτροπής».

«Σε κάθε περίπτωση δεν είναι κακό να υπάρχουν επαγγελματικά στελέχη, όλα τα κόμματα μπορεί να έχουν. Αλλά να είναι και ηγεσία του κόμματος εκεί είναι το πρόβλημα. Ας είναι επαγγελματικά στελέχη αλλά δεν μπορεί να είναι και ηγετικά», συμπληρώνει.

«Είναι ένας επαγγελματικός χώρος»

Σχετικά με τα νέα γραφεία που νοίκιασε ο Στέφανος Κασσελάκης, ο κ. Οικονόμου αναφέρει:

«Είναι ένας επαγγελματικός χώρος για να μπορέσει να γίνεται πρακτική δουλειά. Κάπου πρέπει να συνεδριάζουν οι συνεργάτες. Δεν ξέρω τα τετραγωνικά. Προφανώς είναι για το δίμηνο. Το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι το κόμμα μας είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, η προσπάθεια που κάνουμε είναι να μπορέσει να παρέμβει ο λαϊκός παράγοντας, να γίνουν οι διαδικασίες οι εκλογικές. Δεν υπάρχει κάτι διαφορετικό».

Ο ίδιος μίλησε και για τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζει νέο κόμμα.

«Ο κ. Παπαχρήστος έγραψε ένα σχόλιο το οποίο το πήραν και όλοι οι αντίπαλοι του κ. Κασσελάκη και το έκαναν σημαία. (…) Είναι πράγματα τα οποία είναι μετέωρα. Πάρα πολλοί σχολιαστές, διανοούμενοι, λόγιοι γράφουν πράγματα τα οποία είναι τραγικά».

«Θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ»

Ερωτηθείς για το αν ο κ. Κασσελακής θα παραμένει στον ΣΥΡΙΖΑ μετά τις εκλογές, απάντησε:

«Προφανώς. (…) Το έχει δηλώσει σε όλους τους τόνους ότι θα είναι στον ΣΥΡΙΖΑ, σε έναν ΣΥΡΙΖΑ δημοκρατικό, ανοιχτό που θα είναι ανανεωτής της κεντροαριστεράς και της εναλλακτικής διακυβέρνησης της χώρας. Δεν ήρθε στην Ελλάδα για να κάνει το δικό του κομμάτι που τον κατηγορούν. Ήρθε για να προσφέρει».

Ο ίδιος μάλιστα έκανε λόγο και για κουκουλο-φλώρους εντός του κόμματος.

«Κουκουλοφόρους ή κουκουλο-φλώρους. Όταν έχεις μια άποψη για τον πρόεδρό σου τη λες ευθαρσώς. Πολλοί την είπαν, πολλοί θέλουν να τη συγκαλύπτουν. Αυτό δεν είναι γιατί κρύβονται, αλλά δεν έχουν το θάρρος της γνώμης τους. Άρα είναι φλώροι δηλαδή».

«Η πλειοψηφία των μελών του κόμματος είναι υπέρ του κ. Κασσελάκη»

«Είναι αναπόφευκτο να γίνει Συνέδριο, δεν μπορούν να μην κάνουν Συνέδριο. Δεν αποφασίζει η ΚΕ, αποφασίζουν τα Συνέδρια. Η πλειοψηφία των μελών του κόμματος είναι υπέρ του κ. Κασσελάκη. Το διαπιστώνουμε αυτό σε όλη την πορεία που κάνει ο ίδιος ο Κασσελάκης. Η συρροή του κόσμου είναι τεράστια και δείχνει ότι ο κόσμος έχει αντανακλαστικά δημοκρατικά, έχει ξεπεράσει τα όρια του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ένα δημοκρατικό συλλαλητήριο που λέει ότι στηρίζουμε τον κ. Κασσελάκη να είναι υποψήφιος και θα τον στηρίξουμε να εκλεγεί και πρόεδρος. Αυτήν την στιγμή ζούμε ένα φαινόμενο να είναι πρωταγωνιστής ο κ. Κασσελάκης, να δημιουργεί δράσεις και να έχουμε τους αντιπάλους του να τον σχολιάζουν», λέει ο ίδιος.

Όπως σημειώνει ο κ. Οικονόμου:

«Ο κ. Κασσελάκης μπορεί με ένα ποσοστό που ορίζει το καταστατικό των μελών του κόμματος, να προκαλέσει Συνέδριο. Μια από τις εναλλακτικές αν του απαγορευτεί η είσοδος στο Συνέδριο ή αν το αναβάλλουν διαρκώς, είναι να το προκαλέσουμε μαζεύοντας έναν αριθμό ψήφων από τα μέλη μας, το 15% των μελών του ΣΥΡΙΖΑ».

«Τον διχασμό δεν τον προκάλεσε ποτέ ο κ. Κασσελάκης. Άφησε χώρο και έδωσε τη δυνατότητα σε αντιπάλους του που σήμερα προσπαθούν να του πάρουν το κεφάλι και συνδιαχειρίστηκαν το κόμμα. Είδαμε φαινόμενα αμφισβήτησης από το πρώτο 4μηνο», καταλήγει.


Πηγή