Ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους αφέθηκε, μετά την απολογία του ο 47χρονος που κατηγορείται για την θανατηφόρα επίθεση του πίτμπουλ εναντίον μικρόσωμου σκύλου, ράτσας μαλτέζ, και τον βαρύ τραυματισμό της 55χρονης ιδιοκτήτριας του δεύτερου ζώου.

Το περιστατικό είχε συμβεί το πρωί της περασμένης Δευτέρας στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, όταν το πίτμπουλ πέρασε κάτω από της περίφραξη επιχείρησης, όπου φυλασσόταν, με αποτέλεσμα να επιτεθεί στο μαλτεζάκι και στην ιδιοκτήτρια του, κατασπαράσσοντας το ζωάκι και προκαλώντας βαρύτατο τραυματισμό στην 55χρονη.

Ο 47χρονος, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, συνελήφθη ως υπεύθυνος φύλαξης του επιτιθέμενου σκύλου και σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για θανάτωση ζώου συντροφιάς και πρόκληση βαριάς σωματικής βλάβης, και οι δύο πράξεις από κοινού, με παράλειψη και ενδεχόμενο δόλο. Η ίδια δίωξη στρέφεται κατά του ιδιοκτήτη του πίτμπουλ, ο οποίος όμως δεν συνελήφθη, καθώς φαίνεται να βρίσκεται στο εξωτερικό.

Απολογούμενος ο 47χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας ότι δεν έχει καμία σχέση με την φροντίδα του σκύλου κι αφέθηκε ελεύθερος, καθώς ήταν προσωρινά υπεύθυνος.


Πηγή