Σύμφωνα με πληροφορίες, δράστης και θύμα κάθονταν νωρίτερα μαζί σε καφενείο κοντά στο σημείο της δολοφονίας.

Τσακώθηκαν, και στη συνέχεια αποχώρησαν από το καφενείο με τα αυτοκίνητά τους.

Κινήθηκαν προς γειτονικό πρατήριο καυσίμων, προκειμένου να βάλουν βενζίνη στα οχήματά τους, ωστόσο, συνέχισαν να καυγαδίζουν και τότε ο ένας από τους δύο κατέβηκε από το όχημά του και με όπλο πυροβόλησε τον δεύτερο και εξαφανίστηκε, μπροστά στα έντρομα μάτια περαστικών και περίοικων.

Αμέσως έφτασε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, αλλά ο τραυματίας κατέληξε πριν προλάβουν οι διασώστες να τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο.

Ο δράστης αποχώρησε με το αυτοκίνητό του από το σημείο μετά τους πυροβολισμούς. Η Αστυνομία έχει εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν περίοικοι, οι δύο αλλοδαποί άντρες ήταν φίλοι και γνωστοί στη γειτονιά. Μάλιστα, έπιναν συχνά μαζί τον καφέ τους στο συγκεκριμένο μαγαζί.

Επίσης, υπάρχει αυξημένη εγρήγορση στην ΕΛ.ΑΣ. για το ενδεχόμενο ο 45χρονος δράστης να είναι οπλισμένος. Μάλιστα έχει δοθεί εντολή να κλείσουν τα σύνορα προκειμένου να μη διαφύγει εκτός Ελλάδας.

Ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Θεσσαλονίκης, Χρήστος Συμεωνίδης μίλησε στο «Κοινωνία Ώρα MEGA» για το περιστατικό.

«Η ανάλυση του περιστατικού έχει γίνει ουκ ολίγες φορές και από πολλούς. Αυτοί δεν έχουν ελληνική ταυτότητα και στη Θεσσαλονίκη κάνουν κάποιες εργασίες ανακαίνισης. Ως εκπρόσωπος των αστυνομι8κών αυτό που μπορώ να πω είναι ότι η σύλληψη του δράστη είναι θέμα ωρών και γενικά υπάρχει κινητοποίηση της αστυνομίας και των περιπολιών. Η σύλληψη δεν θα αργήσει να ανακοινωθεί», είπε αρχικά.

«Υπάρχουν πλήρη στοιχεία για την ταυτότητα του δράστη, ήταν εύκολο να ταυτοποιηθεί ο δράστης, έγινε μέρα μεσημέρι, είχε πινακίδες το ΙΧ του δράστη. Θεωρώ ήταν της στιγμής η απόφαση της δολοφονίας, θεωρώ δεν ήταν προμελετημένη. Υπάρχουν μαρτυρίες και οπτικοακουστικό υλικό και θα συλληφθεί ο δράστης. Έχει δοθεί σήμα στα σύνορα για να μην διαφύγει», συμπλήρωσε ο κ. Συμεωνίδης.


Πηγή