Η απόφαση του Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης να αποζημιωθεί επαναφέρει την υπόθεση στο προσκήνιο, με το θύμα να μιλάει για πρώτη φορά στο LIVE NEWS. Θυμάται τη μέρα που είδε άδεια την τραπεζική του θυρίδα και περιγράφει τα όσα ακολούθησαν.
«Διαπίστωσα ότι η θυρίδα είναι ανοιχτή και σπρωγμένη προς τις θυρίδες. Απλώς δεν είναι κλειδωμένη. Ανοίγοντας τη θυρίδα είδαμε ότι δεν υπήρχε τίποτα».
Το χρονικό
Ήταν 17 Μαΐου του 2012. Ο συνταξιούχος σιδηροδρομικός μπαίνει στην τράπεζα και κατευθύνεται στον χώρο με τις θυρίδες.
«Με την όλη φασαρία κάλεσε τους προϊσταμένους του για να διαπιστώσουν το ίδιο πράγμα», λέει ο Σταύρος Αβραμίδης.
Από εκείνη την στιγμή αλλάζει, όπως λέει, η ζωή του. Έχουν κάνει φτερά μετρητά και κοσμήματα συνολικής αξίας 80.000 ευρώ και αρχικά σκέφτεται ότι πολύ δύσκολα θα καταφέρει να βρει το δίκιο του.
«Ήταν κάτι το οποίο με σόκαρε πάρα πολύ γιατί είμαι πολύ τακτικός σε τέτοια πράγματα και μου φάνηκε παράξενο».
«Αρχικά ήθελαν να με γελοιοποιήσουν»
«Θέλανε να μας υποβιβάσουν εκείνη την ώρα και να μας γελοιοποιήσουν, γιατί άρχισε να ρωτάει τον υπάλληλο αν υπάρχει πληρεξούσιος ή όχι».
Η περίπτωση του κ. Αβραμίδη όμως δεν είναι η μοναδική. Τους επόμενους μήνες αδειάζουν μυστηριωδώς στην ίδια τράπεζα και άλλες θυρίδες, με τη λεία να υπερβαίνει τα 4.000.000 ευρώ.
Το θέμα γίνεται σκάνδαλο και μπαίνει στο μικροσκόπιο της Δικαιοσύνης.
«Από την αρχή ζητήσαμε αντίγραφα του βιντεοληπτικού υλικού της τράπεζας. Η απάντηση ήταν ότι είτε ήταν χαλασμένα τα καταγραφικά, είτε ότι επειδή πέρασε το νόμιμο διάστημα που προβλέπεται για τη διατήρηση των στοιχείων, δε διατηρήθηκαν», είπε η δικηγόρος του θύματος.
Το 2018 ένας από τους υπαλλήλους της τράπεζας βάζει τέλος στη ζωή του. Ήταν εκείνος που κατηγορήθηκε για τις κλοπές, με όλους τους άλλους συναδέλφους του να απαλλάσσονται από τις κατηγορίες.
«Υπήρχε ένας ο οποίος αυτοκτόνησε. Ήταν ο μόνιμος υπάλληλος και όλες οι υποψίες ήταν σε αυτόν».
Ο κ. Αβραμίδης δηλώνει στο LIVE NEWS χαρούμενος από τη δικαστική απόφαση που, όπως πιστεύει, να ανοίγει τον δρόμο της δικαίωσης και στα υπόλοιπα θύματα. Πλέον περιμένει να πάρει στα χέρια του τα χρήματα που έκαναν φτερά τα δύσκολα χρόνια των μνημονίων και της ελληνικής χρεοκοπίας.
«Έλεγαν ‘δεν ξέρουμε τι έχεις μέσα’ και ότι ξέχασα εγώ τη θυρίδα ανοιχτή».
Οι εποχές της αγωνίας ανήκουν για τον ίδιο στο παρελθόν. Όλα όσα στοίχειωναν για χρόνια τις σκέψεις του, είναι τώρα δυσάρεστες αναμνήσεις. Στα αστικά δικαστήρια έχουν προσφύγει άλλοι 20 ενοικιαστές θυρίδων στη συγκεκριμένη τράπεζα της Θεσσαλονίκης που διεκδικούν συνολικά ποσά που ξεπερνούν τα 4 εκατομμύρια ευρώ.
Πηγή