Οι ανήλικες, μαζί με τη συνομήλική τους που επιτέθηκε εις βάρος της μαθήτριας και θα απολογηθεί σήμερα στις Αρχές, κατηγορούνται για εξύβριση και σωματικές βλάβες. Επιπλέον, οι αστυνομικοί προχώρησαν σε επτά συλλήψεις γονέων για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

«Δεν είναι μόνο οι σωματικές βλάβες…»

«Δεν είναι μόνο οι σωματικές βλάβες που έχουν προκληθεί σε αυτό το παιδί, φυσικά πρέπει να δούμε και το ψυχολογικό κομμάτι, το πώς αυτό το παιδί θα ξαναπάει στο σχολείο και πιθανόν θα συναντηθεί ξανά ακόμα και με τους δράστες της επίθεσης», είπε, μιλώντας στο MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντίνα Δημογλίδου.

«Είναι ένα άλλο περιστατικό που η αστυνομία αντέδρασε άμεσα, συνελήφθησαν 5 κορίτσια και οι γονείς τους, σχηματίστηκες δικογραφία. Υπάρχει και άλλο ένα παιδί το οποίο αναζητήθηκε στα πλαίσια του αυτοφώρου, δε συνελήφθη, αλλά συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία. Πρέπει να δούμε τι φταίει για αυτά τα περιστατικά».

Όπως η ίδια σημειώνει:

«Κανείς δεν κατηγορεί αυτά τα παιδιά. Πρέπει να καταλάβουν τα παιδιά μας ότι η συμμετοχή σε τέτοια περιστατικά αποτελεί ποινικό αδίκημα και θα έχουν τις ανάλογες κυρώσεις από τον νόμο, όπως και οι γονείς οι οποίοι έχουν μεγάλη ευθύνη».

«Παραδόθηκε & προγραμματίστηκε συνάντηση για να απολογηθεί»

Η ανήλικη που επιτέθηκε στη συμμαθήτριά της, δε συνελήφθη, καθώς δεν εντοπίστηκε, στα πλαίσια του αυτοφώρου, ωστόσο, σύμφωνα με τον δικηγόρο της, έχει εμφανιστεί στην Αστυνομία και σήμερα αναμένεται να απολογηθεί.

«Εγώ εκπροσωπώ την κοπέλα που προκάλεσε τη σωματική βλάβη, η οποία δε συνελήφθη και της εξήγησα ότι το σωστό που πρέπει να κάνει είναι να παραδοθεί», λέει ο συνήγορός της, Θοδωρής Καραγιάννης, μιλώντας στο MEGA.

«Έτυχε να μη συλληφθεί εκείνη την στιγμή, ήταν σε ένα φιλικό σπίτι, ήρθε στο γραφείο μου, της εξήγησα ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να πάει να συλληφθεί, το κορίτσι το κατάλαβε και η μητέρα της μου έδωσε την έγκριση να επικοινωνήσω με την αστυνομία. Σήμερα έχουμε ραντεβού για να απολογηθεί. Παραδόθηκε και προγραμματίστηκε συνάντηση για να απολογηθεί».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Μου είπε ότι εκείνη την στιγμή ήταν μια φασαρία, δέχθηκε μια πρόκληση μια φίλη της, η ίδια αντέδρασε στιγμιαία και την χτύπησε, μου είπε ότι δεν είχε αυτήν την πρόθεση. Μου παρουσίασε ένα περιστατικό στο οποίο, στα πλαίσια ενός καυγά, η υπόθεση ξέφυγε. Το αδίκημα, ως ποινική απαξία δεν είναι τόσο έντονο, είναι μια επικίνδυνη σωματική βλάβη. Το σημαντικό είναι αυτό που μένει στο θύμα όσον αφορά τις κοινωνικές συνέπειες».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο:

«Εδώ υπάρχει ένα σοβαρό ζήτημα στο οικογενειακό περιβάλλον. Είναι μια μητέρα μόνη της η οποία παλεύει αρκετά παιδιά. Υπάρχει μια παθογένεια στην οικογένεια».

«Ήταν στο λάθος μέρος, τη λάθος στιγμή»

Από τις Αρχές συνελήφθη και μια 13χρονη, μέλος της παρέας των κοριτσιών που επιτέθηκαν στην 15χρονη.

«Η εντολέας μου συνελήφθη από την αστυνομία στο σχολείο της, οι γονείς επίσης προσήχθησαν και συνελήφθησαν για το αδίκημα της παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου και αφέθηκαν ελεύθεροι», λέει ο δικηγόρος της, Σωκράτης Δημητριάδης.

«Η θέση της εντολέως μου για το περιστατικό είναι ότι βρέθηκε στο λάθος σημείο τη λάθος χρονική στιγμή. Έκανε παρέα με αυτά τα κορίτσια το τελευταίο χρονικό διάστημα, δεν έχει ασκήσει κάποια πράξη βίας σε βάρος του θύματος. Αυτό αποτυπώνεται και στο βίντεο όπου η ίδια δεν εμφανίζεται αλλά προέκυψε και κατά τη διαδικασία της αναγνώρισης από το θύμα των κατηγορουμένων, όπου ρητά δήλωσε το ίδιο το θύμα ότι η εντολέας μου ‘δε μου έκανε τίποτα’. Είχε φυσική παρουσία στον ξυλοδαρμό».

Όπως σημειώνει ο ίδιος:

«Δεν έχει ξαναγίνει αυτό, δεν έχει επιδείξει καμία παραβατικότητα δεν έχει απουσίες, προέρχεται από μια συγκροτημένη οικογένεια. Πρώτος εγώ μετέφερα τη συγγνώμη τόσο της ίδιας όσο και της οικογένειάς της προς το ανήλικο θύμα και τους γονείς της. Οι γονείς έπεσαν από τα σύννεφα, δεν είχαν τέτοια δείγματα στο παρελθόν, θεωρούν ότι παρασύρθηκε στα πλαίσια της συγκεκριμένης παρέας. Το παιδί έχει καταλάβει το λάθος του και έχει μετανιώσει πραγματικά».


Πηγή