Άλλο ένα επεισοδιακό βράδυ Σαββάτου. Με ορμητήρια τα πανεπιστημιακά ιδρύματα, νεαροί έστησαν οδοφράγματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προκαλώντας υλικές ζημιές σε οχήματα και καταστήματα.

Οι μολότοφ μέσα από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο πέφτουν η μία μετά την άλλη. Οδηγοί οχημάτων μόλις που προλαβαίνουν να απομακρυνθούν.

Σταθμευμένα ΙΧ παραδίδονται στις φλόγες. Το ίδιο και ένα βαρύ σκαπτικό μηχάνημα.

Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων, οι ταραξίες ξεκίνησαν να τους πετούν πέτρες, φωτοβολίδες και μολότοφ με τις διμοιρίες να απαντούν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης.

Από την Αστυνομία πραγματοποιήθηκαν οκτώ προσαγωγές χωρίς να προκύψει κάτι σε βάρος τους και αφέθηκαν ελεύθεροι.

Ορμητήριο το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο

Στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια μεγάλης συναυλίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο, ομάδα κουκουλοφόρων έκλεισε την Λεωφόρο Αθηνών, διέκοψαν την κυκλοφορία και άρχισαν να προκαλούν φθορές.

Στο βίντεο διακρίνεται ένας νεαρός να σπάει με μανία την τζαμαρία καφετέριας.

Άμεση ήταν η επέμβαση της αστυνομίας και της Πυροσβεστικής. Με χρήση δακρυγόνων, οι κουκουλοφόροι απωθήθηκαν ωστόσο ο «πόλεμος» με πέτρες, μολότοφ και ξύλα συνεχίστηκε για αρκετή ώρα μέσα από το πανεπιστήμιο.

«Το έχουμε δει να συμβαίνει βράδια σαββατοκύριακου που υπάρχουν κάποιες συναυλίες ή άλλες εκδηλώσεις, αμέσως κινήθηκαν δυνάμεις της αστυνομίας για να μην έχουμε περαιτέρω έκτροπα», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών υπαλλήλων, Νίκος Ρήγας.

Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε στις 4:30 το πρωί χωρίς η αστυνομία να έχει προχωρήσει σε προσαγωγές ή συλλήψεις.


Πηγή