Μουδιασμένοι παραμένουν οι γονείς του τρίχρονου Γιάννη, οι οποίοι δεν μπορούν να πιστέψουν πως μέσα σε λίγα λεπτά έχασαν το παιδί τους από μερικές ρώγες σταφυλιού.

Από την πλευρά του το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι έγιναν τα αδύνατα δυνατά από το προσωπικό του Κέντρου Υγείας για να σωθεί το αγοράκι, καθώς δύο παιδίατροι, ένας καρδιολόγος και τέσσερις αγροτικοί ιατροί έδωσαν μάχη για να επαναφέρουν το παιδί στη ζωή.

Ωστόσο, ο πατέρας του παιδιού κάνει λόγο για υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και ισχυρίζεται πως έχει στην κατοχή του βίντεο που δείχνει πως στις 09:01 το παιδί ήταν ζωντανό.

Το τρίχρονο αγοράκι έφτασε στο Κέντρο Υγείας στις 09:02 συνοδεία περιπολικού. Απ’ ότι φαινόταν το παιδί είχε σφυγμό, αλλά δεν ανέπνεε, με τον πατέρα να υποστηρίζει πως οι γιατροί δεν ασχολήθηκαν με το παιδί επί τόπου, τονίζοντας πως ήταν εκείνα τα κρίσιμα λεπτά που θα έσωζαν τη ζωή του.

«Υπάρχουν μηχανήματα, αλλά όχι γιατροί για να τα λειτουργήσουν»

Καταγγελία που έφερε στο φως το MEGA κάνει λόγο για υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Τήνου, με μαρτυρίες να αναφέρουν πως δεν υπάρχουν γιατροί που να μπορέσουν να εξυπηρετήσουν τα περιστατικά.

«Από οικογενειακό περιστατικό γνωρίζω ότι ενώ υπάρχουν μηχανήματα, δεν υπάρχουν γιατροί για να τα λειτουργήσουν. Υπάρχει όμως και η υποστελέχωση των Κέντρων Υγείας», είπε η κα Ειρήνη, κάτοικος του νησιού.

Όπως είπε η κα Ειρήνη, συγγενικό της πρόσωπο έπαθε κάταγμα στο πόδι και δεν μπορούσε να βγάλει ακτινογραφία, καθώς δεν υπήρχε ακτινογράφος στο ΚΥ Τήνου και αναγκάστηκε να μεταβεί στην Αθήνα.

Σε άλλο παρόμοιο περιστατικό, ασθενής δεν μπόρεσε να βγάλει ακτινογραφία και τελικά τον εξυπηρέτησε κτηνίατρος.

Οι κάτοικοι του νησιού αναφέρουν πως θα έπρεπε να υπάρχουν περισσότεροι γιατροί στο Κέντρο Υγείας όχι μόνο το καλοκαίρι, όταν υπάρχει μαζική έλευση τουριστών, αλλά και τον χειμώνα για να εξυπηρετούνται οι μόνιμοι κάτοικοι.


Πηγή