Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Στέφανος Τσιτσιπάς:

«Θα έλεγα ότι είναι από τους καλύτερους αγώνες που έχω παίξει μέχρι τώρα σε αυτό το τουρνουά. Είναι υπέροχο να βλέπω τον εαυτό μου σε θέση να βγαίνει εκεί έξω και να παίζει τόσο αποτελεσματικά, αλλά και με ακρίβεια ταυτόχρονα. Νιώθω ότι τα χτυπήματά μου ήταν ακριβή.

Όπου κι αν στόχευα, μπόρεσα να βγάλω μερικά πραγματικά υψηλής ποιότητας χτυπήματα, αλλά σε συνδυασμό με την ακρίβεια, με διευκόλυνε πολύ να βγάζω εξαιρετικό παιχνίδι, αλλά και να ανεβάζω την αυτοπεποίθησή μου καθώς προχωρούσε ο αγώνας.

Το να μην έχω κερδίσει τίτλο για λίγους μήνες και να ανακτώ τις δυνάμεις μου φεύγοντας απ’ το Μόντε Κάρλο με τον τίτλο, με έκανε να νιώσω ότι τώρα που έχω αυτό στα χέρια μου, μπορώ πραγματικά να προχωρήσω με μεγάλη αυτοπεποίθηση προς τα επόμενα τουρνουά. Ως αθλητής, το να έχεις τίτλους σαν αυτόν είναι σημαντικό όταν μπαίνεις σε ένα τουρνουά όπως το Ρολάν Γκαρός, το οποίο έχει μεγάλη ιστορία.

Θα έλεγα ότι είναι προφανώς μια επιφάνεια παρόμοια με αυτήν στο Μόντε Κάρλο. Θεωρώ σημαντικό για μένα να ξέρω ότι έχω καλές νίκες, καλές πορείες σε τουρνουά. Σίγουρα σου δίνει αυτοπεποίθηση ξεκινώντας ένα Grand Slam».//Α.


Πηγη