Το απόγευμα της Δευτέρας, κι ενώ η κοπέλα δίνει μάχη για τη ζωή της στην εντατική του «Ερυθρού Σταυρού», οι δύο βασικοί κατηγορούμενοι στην υπόθεση μετά τις απολογίες τους, πήραν τον δρόμο για τις φυλακές.

«Την χρησιμοποιούσαν»

Η 16χρονη τα ξημερώματα της 6ης Νοεμβρίου και ενώ βρισκόταν σε διαμέρισμα στον Βύρωνα έχασε τις αισθήσεις της. Μάλιστα, μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο, οι αδίστακτοι ναρκέμποροι όχι απλά την εγκατέλειψαν αναίσθητη για να μη συλληφθούν, αλλά ζήτησαν κιόλας από τη φίλη της που ήταν μαζί της να συμμαζέψει τον χώρο.

«Μου είπαν φεύγουμε, μάζεψε λίγο τα αντικείμενα που ήταν χάλια το σπίτι (…). Τα χάπια, τα έβαλα κάτω από μια πολυθρόνα και τα άφησα σε ένα καλάθι που είχε και άλλα διάφορα πράγματα».

Η μητέρα της ανήλικης, καταθέτοντας στους αστυνομικούς, είπε πως η κόρη της τον τελευταίο ενάμιση χρόνο που έκανε παρέα με αυτά τα άτομα, είχε αλλάξει συμπεριφορά.

«Από φίλη της κόρης μου έμαθα ότι την (κόρη) μου ίσως την χρησιμοποιούσαν για να δοκιμάζουν διάφορες μίξεις ναρκωτικών ουσιών».

«Δεν της δώσαμε κοκτέιλ ναρκωτικών»

Όλοι οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν στις απολογίες τους ότι έδωσαν στο ανήλικο κορίτσι «σίσα», το γνωστό ναρκωτικό ως κοκαΐνη των φτωχών ή οποιαδήποτε άλλη ουσία και επικαλέστηκαν τη μαρτυρία της φίλης της πως η ανήλικη, νωρίτερα, βρισκόταν με παρέα στο άλσος Αιγάλεω όπου έκαναν χρήση ναρκωτικών ουσιών «σίσα» και κάνναβης.

Ένας εξ αυτών αρνήθηκε πως βρισκόταν στο διαμέρισμα στον Βύρωνα την ώρα που η ανήλικη φέρεται να έκανε την χρήση των ναρκωτικών και αφέθηκε ελεύθερος μετά την απολογία του με τον περιοριστικό όρο της υποχρεωτικής εμφάνισης στο ΑΤ της περιοχής του.

«Στο σημείο ήταν πολλές ώρες πριν για διάρκεια πέντε λεπτών και είχε πάει απλώς για να πάρει ένα τσιγάρο και βρέθηκε στο κάδρο αυτής της υπόθεσης», είπε η δικηγόρος του.

Τρεις ακόμη συλληφθέντες για την υπόθεση αφέθηκαν ελεύθεροι μετά τις απολογίες τους, όπως και μία ανήλικη που απολογήθηκε την περασμένη Παρασκευή.

Ο «Γολγοθάς»

Την ίδια στιγμή, άγνωστες πτυχές της ζωής της 16χρονης έρχονται στο φως. Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, πριν από περίπου έναν μήνα υπήρχε προσπάθεια να βλάψουν ξανά την 16χρονη και σε άλλο σπίτι στα δυτικά προάστια, όπου κρατούνταν αιχμάλωτη, κάτι που αποφεύχθηκε με επέμβαση της Αστυνομίας.

Σε αυτό το πλαίσιο, η οικογένειά της έκανε σημαντικές προσπάθειες απεξάρτησής της από τα ναρκωτικά. Υπήρχαν πολύμηνες προσπάθειες δικαστικών λειτουργών και υπηρεσιακών παραγόντων για να απεγκλωβιστεί η 16χρονη από αυτήν την κατάσταση, χωρίς ωστόσο επιτυχία, με τους οικείους της να καταγγέλλουν και παθογένειες των κρατικών δομών στις οποίες είχαν απευθυνθεί.

Σύμφωνα με πηγές από την ΕΛ.ΑΣ, η χρήση ναρκωτικών από ανηλίκους αυξάνεται με αριθμητική πρόοδο το τελευταίο διάστημα.


Πηγή